“Mesélnek az Erdők – Mezők állatai” – Rendhagyó könyvbemutató Sopronban

Régen forgatott olyan eseményről a HAZAI VADÁSZ stábja, ahol a nézők java részének az átlagéletkora 10 év alatt volt. 2014. szeptember 13-án, Sopronban, az MKB Aréna nagytermében egy ilyenről, az ERFARET Nonprofit Kft. rendezvényéről készíthettünk filmet!

k1

Molnár Sándor professzor úr vezetésével, Répay Dorottya, Börcsök Zoltán, és új szerzőtársként Mesterházy József immár harmadik alkalommal hódították el a gyermekszíveket. A “Mesélnek a Fák” és a “Mesélnek a Gombák” nagy sikere után az új könyv, a “Mesélnek az Erdők – Mezők állatai” is méltán számíthatott elismerésre.

 

k11

 

k22

 

 

 

 

 

 

A nézők nagy száma, lelkesedése igazolta is ezt a várakozást. A szerzők meséléssel, beszélgetéssel mutatták be ismeretterjesztő mesekönyvüket, mely az idén nyáron jelent meg a könyvsorozat legújabb részeként. Végül dedikálással tették a napot emlékezetessé az első könyvtulajdonosoknak!

 

k8k7

 

 

 

 

 

 

 

Orbán Júlia előadóművész két mesével is megörvendeztette a könyvbemutatóra érkezett népes közönséget. Az új mesekönyv ajánlóját is ő tette közkinccsé:

“Ha elmegyünk Meseországba – miért is ne mennénk? – találkozhatunk Nyúl Bercivel, Fácán Tóbiással, Muflon Marcival vagy Farka Fülöppel és barátaikkal. Azokkal a kisebb és nagyobb állatokkal, akiknek a mindennapjai itt szemünk láttára elevenednek meg e színes könyv lapjain. Az egyszerű  és kedves, időtálló történetekben a mesék bölcsessége, a magyar nyelv gazdag szókincse és a népmesei fordulatok utat mutatnak a Jóhoz, kitágítják a világot, és szívet melengető élménnyel gazdagítanak.

k4

Szeretettel ajánlom “Sanyi bátyám” harmadik mesekönyvét a gyermekszívű felnőtteknek és az izgő-mozgó gyerekeknek egyaránt. Biztos vagyok benne, hogy aki már az első két könyvet elolvasta, et is odateszi a polcára és nyitott lélekkel forgatja. Mert mi is lenne velünk a mesék nélkül?”

 

kö1kö2kö3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

k5Most pedig ismerkedjünk meg a három mesekönyv szerzőjével:

 

Molnár Sándor

Élete az erdők, fák és az erdők-mezők vadjainak csodálatos világához kötődik. Több mint fél évszázada erdésztechnikusként tette le a vadászvizsgát, és jelenleg is az Ágfalvi Vadásztársaság elnöke. Faipari mérnök. majd Sopronban egyetemi tanár. Ma már nyugdíjas, de mint “mesemondó” szeretné a gyerekeket a természet megismerésére és szeretetére tanítani.

 

k12

Répay Dorottya

Születésétől kezdve a Budakeszi Vadaspark közelében élt. Rengeteg időt töltött a park erdejében, a növényeket és az állatvilágot csodálva. A középiskola biológia tagozata után mégis a másik kedvence, a művészet mellett döntött. Jelenleg a NYME SKK Alkalmazott Művészeti Intézet mesterszakos hallgatója.

 

k3

 

 

Börcsök Zoltán

Gyermekkora a vadregényes Dráva menti erdőkhöz fűződik. A fák, gombák, egyéb növények és állatok ismeretére, szeretetére a déd- és nagyszülei tanították. Innen egyenes út vezetett az ELTE biológusi szakára. Tudományos munkatársként másfél évtizede a fák kutatásával és a faanyagtudomány oktatásával foglalkozik.

 

 

k2Mesterházy József

Családapa, erdész és természetfotós. Már gyermekként a Nagyvázsonyi Általános iskola, majd később a Soproni Erdészeti Szakközépiskola fotószakkörének tagja volt. Fotóit számos elismeréssel díjazták. ” Fotótechnikailag a konzervatív, hagyományos módon készült képeket részesítem előnyben. Nem manipulálom és nem megyek a dolgok elébe. Elsősorban a természetességet, sőt kizárólag az ellesett pillanatokat próbálom megörökíteni.”

 

 

 

Filmünket szeptember 28-án, vasárnap 11 órakor láthatják Nézőink a HAZAI VADÁSZ TV Magazinban, az ECHO TV csatornán!

 

http://echotv.hu/hazai-vadasz

www.fhmag.hu

http://www.idokep.hu/erdomezo 

www.facebook.com/echotelevizio

www.facebook.com/fhmag