Zalai Vadászati Évadnyitó – Sohollár – 2014. augusztus 30

2014. augusztus 30-án a huszonötödik alkalommal került megrendezésre a Zalai Vadászati Évadnyitó. A sohollári völgyben a hagyományoknak megfelelően délelőtt az ünnepélyes ceremóniáké, délután a kikapcsolódásé, szórakozásé volt a főszerep.

Sohollár-1

A Hét Vezér Emlékhelynél dr. Bitay Márton Örs államtitkár a Földművelésügyi Minisztérium, dr. Nádor László az Országos Magyar Vadászkamara Zala Megyei Szervezete és a Zala Megyei Vadászszövetség, Rosta Gyula vezérigazgató a Zalaerdő Zrt. nevében helyezett el koszorút. Idén a Vadászok Életfájára dr. Bencze Katalin és dr. Tóth Tihamér neve került fel.

IMG_5139IMG_5134

A Hubertus misét dr. Márfi Gyula veszprémi érsek celebrálta Horváth Gábor becsehelyi és Furján Gellért csácsbozsoki plébános közreműködésével. A szentmisét követően adták át a vadászati kitüntetéseket.

1

IMG_5142

Vadászkamara aranyérme kitüntetést kapott Páll Tamás, Magyar Vadászatért érdemérmet Bodor György. Nimród érem kitüntetést vehetett át Somogyi Gyula, Nagy Gábor, Morácz János, Rákos Tamás és Dávid Zoltán. Hubertust kereszt kitüntetést kapott Györey László, Ernszt Tamás, Kónya Zoltán és Tóth Károly. A Hubertus kereszt ezüst fokozatát Jakabfi Ferenc, Dombi Attila, Dr. Berta Csongor, Bogár József és Domján István vehette át.  Gratulálunk!
Az 51 ifjú vadászjelöltet Dr. Faragó Sándor, a Nyugat-Magyarországi Egyetem rektora vadásszá avatta, dr. Nádor László, a megyei vadászkamara elnöke és Paál Tibor, a kamara sportvadász alelnöke vadásszá fogadta.

IMG_5145
Délután kisebbek-nagyobbak egyaránt találtak maguknak elfoglaltságot a rengeteg program között: volt egyebek mellett kutyabemutató- és szépségverseny, kreatív foglalkozás, íjászat, lövészet és solymászbemutató.

IMG_5153IMG_5157IMG_5176

IMG_5179IMG_5187IMG_5189

A Tímár Albin mesterszakács vezette csapat igazán kitett magáért, az 1100 literes bográcsból az utolsó cseppig elfogyott a vaddisznópörkölt.

IMG_5162IMG_5166

IMG_5167

A színpadon egymást követték a kulturális bemutatók, a sort a megyeszékhelyi Zabszalma kezdte, őket a nagykanizsai SZKES Dance Tánccsoport, majd a Vadászkamara kürtegyüttes és a Rába Néptáncegyüttes követte. Óriási sikert aratott a Nagykanizsai Fúvószenekar, akik a klasszikusok mellett minden fellépésükkor egy kis modern muzsikát is csempésznek a repertoárjukba.

IMG_5188

Kulturális programból a Zalaerdő Zrt. sátrában sem volt hiány. Hopp Tamás, a Bánokszentgyörgyi Erdészet igazgatója mutatta be Sigi Erker legújabb, Disznók című könyvét, melyet Hopp Eszter fordított. Szebbnél szebb trófeákat, a Zalai erdők értékei című kiállítás fotóanyagát, illetve a megyei vadászkamara által kiírt „Erdőt jártam, barangoltam…” című rajzpályázatra beküldött alkotásokat is itt tekinthették meg az érdeklődők. Ez utóbbira közel száz alkotás érkezett a megye tanulóitól. A rajzpályázat eredményhirdetésére is a sátorban került sor.

IMG_5144

Az alsó tagozatosok közül harmadik helyezett lett Németh Réka (Zalaszentmihály), második Papp Emese (Nagykanizsa), első pedig Arányi Bence (Hévíz). A felső tagozatosok közül harmadik helyet Vuk Viktória (Tótszerdahely), másodikat Böröcz Kira Emőke (Zalaegerszeg) és első helyet Kiss Nóra (Nagykanizsa) ért el. A Zala Megyei Vadászkamara különdíját Pais Janka (Becsvölgye), a Zala Megyei Vadászszövetség különdíját Farkas Barnabás (Kaposvár), A VKE Diana Vadászhölgy Klub Zala Megyei Szervezetének különdját Porkoláb Anna (Hévíz), a Helikon Kastélymúzeum különdíját pedig Bóha Evelin (Tófej) kapta.

IMG_5191

Idén tizenöt csapat mérette meg magát két kategóriában a főzőversenyen, melynek díjátadójára a Nagyszínpadon került sor a kulturális műsorokat követően. A nyílt tűzön, bográcsban készült pörkölt, paprikás tokányféleségek kategóriában harmadik helyezett lett a Nimród Vadásztársaság, második a Zalaerdő Zrt. csapata, míg az első helyet a Lovászi Vadásztársaság főzőcsapata szerezte meg. A nyílt tűzön, tárcsán sült ételek kategóriájában a Kürtösmenti Vadászklub lett a harmadik, második a Vitárgya Hegyi Hollók csapata,az első helyet pedig a Hubertus Vadásztársaság főzőcsapata szerezte meg.

Köszönjük a részvételt minden kedves érdeklődőnek, a versenyek helyezettjeinek pedig gratulálunk!A rendezvény a Földművelésügyi Minisztérium és a Hungarikum Bizottság támogatásával valósult meg.

Sohollár-4

Filmünket hamarosan láthatják Nézőink a HAZAI VADÁSZ TV Magazinban, az ECHO TV csatornán!

 

http://echotv.hu/hazai-vadasz

www.fhmag.hu

http://www.idokep.hu/erdomezo 

www.facebook.com/echotelevizio

www.facebook.com/fhmag