Recept – Linzer áfonyalekvárral, mandulával
Hozzávalók (4 személyre):
Tésztához:
75 dkg liszt
35 dkg zsír (vagy 40 dkg vaj)
25 dkg porcukor
1 egész tojás
2 tojássárgája (egy a tésztába, egy a kenéshez)
1 citrom reszelt héja és leve
Díszítéshez:
1 kis üveg áfonyalekvár
10 dkg mandula
5 dkg kristálycukor
Elkészítés:
A hozzávalókból sima tésztát gyúrunk. A lisztet elkeverjük a porcukorral, beletesszük a citrom reszelt héját, elmorzsoljuk a zsírral (vagy vajjal). Beleütjük az egész tojást, a tojássárgáját, belefacsarjuk a citrom levét. 1-2 óráig hideg helyen pihentetjük. A tésztát fél centiméter vékonyra nyújtjuk, majd pogácsaszaggatóval vagy formás szaggatóval formákat szúrunk. A formák felének közepéből kisebb korongokat szaggatunk. A lyukas korongokat megkenjük tojássárgájával, megszórjuk apróra vágott mandula és kristálycukor keverékével. A 180 fokon 10-12 perc alatt világosra sütött korongokat kihűlés után áfonyalekvárral összeragasztjuk.
Porcukorral meghintve tálaljuk.
Jó étvágyat!
( forrás: https://www.facebook.com/MagyarFejlesztesiBank )