Recept – Finom desszert a hétvégére! – Fatörzs torta

1524838_455491134572950_2109983383_nHozzávalók (4 személyre):

6 db tojásból készült piskóta
40 dkg gesztenyemassza
15 dkg porcukor
10 dkg étcsokoládé
10 dkg vaj
1 csomag vaníliás cukor 4 db tojás

 

Elkészítés

6 tojásból hagyományos piskótát sütünk. Még forrón nedves konyharuhával feltekerjük, majd 4 tojás sárgájából 15 dkg porcukorral és a vaníliás cukorral gőzön habüstben sűrű krémet főzünk. Miután langyosra keverjük, hozzáadjuk a reszelt csokoládét és a vajat.

A lereszelt gesztenyepürét a vajas krémhez keverjük. A piskótatekercset – óvatosan, hogy el ne törjön – kiterítjük, a krém 2/3 részét egyenletesen a piskótalapra kenjük, szorosan feltekerjük (a széle alulra kerüljön). A tekercset bevonjuk a maradék krémmel, villával fatörzsszerűen díszítjük. Csokoládé- vagy marcipánlevelekkel gazdagíthatjuk.

Jó étvágyat!

 

( forrás:  https://www.facebook.com/MagyarFejlesztesiBank )