Túrafelszerelés KISOKOS – Termosz, ételhordó, kulacs: Bárhol, bármikor!

A Stanly különböző termoszai, ételhordói, szendvicstartói és kulacsai nem köthetők szezonhoz. A túrázók, természetjárók, vadászok, horgászok bárhol, bármikor használhatják!

 

t4t6t3

 

 

 

 

 

 

 

 

A Stanly cég tavaly múlt (2013-ban!) 100 éves és indulásukkor ipari munkásoknak, bányászoknak készítettek rendkívül strapabíró, nagyon erős, rozsdamentes acélból készült ételhordókat, illetve termoszokat.

 

g7tt1g8

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezekből még ma is lehet látni egy-egy darabot, ütötten, kopottan, korrodáltan, de még mindig használhatóan. Muzeális kinézetűek, de rendkívül értékes darabok!

A mai termoszok, ételhordók az átlagtól vastagabb falúak. Ezáltal a méretük is egy picivel nagyobb a megszokott túrázós méreteknél, viszont ezáltal sokkal jobb a szigetelő képességük.

 

IMG_9901IMG_9902IMG_9900

 

 

 

 

 

 

 

 

Némelyik darabra a 24 óra van feltüntetve, ami egészen egyedülálló ebben a termékkategóriában. Általában a nagyobb termékek el vannak látva egy jó kis füllel, letekerhető fedővel. De más érdekességgel is találkozhatunk a feliratok között: „ A nagypapa már rég nem jár a bányába dolgozni, de a Stanly termosza még mindig megvan.” Vagy: Az egyszemélyes fél literesen: “Életre szóló!”

 

s1

Nyomógombos

t2

 

 

 

 

 

 

 

 

Backstage – Nyomógombos italtároló

                                      https://www.youtube.com/watch?v=Ov6tYQ_ArZ4

A klasszikus darabok mellett olyan modern sportokhoz is készítenek kulacsokat, amellyel pl. futni vagy intenzíven túrázni is lehet: a nyomógombot benyomva tudunk inni az edényből, és emiatt nem fog kifolyni a víz a hátizsákunkban, vagy a nyakunkba.

 

IMG_9916IMG_9915IMG_9914

 

 

 

 

 

 

 

s4

Backstage – 0,7 literes, állítható italtartó

                                           https://www.youtube.com/watch?v=RHqEmyzs4vA

A fenti kis kulacsot, ha nem használjuk, akkor ilyen harmonikaszerűen összecsukható, hogy a hátizsákunkban minél kisebb helyre pakolhassuk. Így bárhová magunkkal vihetjük, nem feltétlenül túrázni: kihúzott állapotban 7 dl-es.

 

s5s3s7

 

 

 

 

 

 

 

 

Backstage – 0,5 literes ételtermosz, evőeszközökkel, „titkos” rekesszel

                                             https://www.youtube.com/watch?v=X–gLjOTzAU

Az ételhordónak ez egy ötletes, modern változata, ahol az edény falán felszerelve találhatjuk a villa-kanál evőeszköz szettet, és a fedeléből tudunk enni. Még arra is gondoltak a gyártók, hogy a kupakban elrejtenek egy kis rekeszt, ahova különböző kulcsokat, bankkártyát, aprópénzt tudunk beletenni. Fél literes, és szintén : „ Életre szóló!”

 

Végezetül idézzük fel a gyakorlott túrázók ősrégi tapasztalatát:“Minél nagyobb méretű egy termosz, annál hosszabb ideig tud szigetelni!”

 

 

( forrás: http://www.grube.hu/ , képek: HAZAI VADÁSZ – HAZAI HORGÁSZ )