Ajánló – HAZAI VADÁSZ TV Magazin – 2014. július 20-i adás

Átadták a Fekete István kilátót / Muzsikál az Erdő a “Hírös Városban” – II.rész / Óvodai Tanösvény / A Fertődi Parkerdő rekonstrukciója / Dévai gyerekek Budapesten – II.rész / Hunttrophy.com – HAZAI VADÁSZ Kvíz

 

Átadták a Fekete István kilátót

a1A kirándulók, a természetjárók és az erdőt szeretők legnagyobb örömére turisztikai vonzerejében tovább erősödött és gazdagodott a Déli-Bakony. A VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt.-nek köszönhetően július 16-án Hárskút és Márkó közelében avatták fel ünnepélyes keretek között a gyönyörű panorámát nyújtó kilátót. A VERGA Zrt. vadászkürtösökkel és magyar népzenével fogadta a rendezvényen a meghívottakat és az érdeklődőket.

ki1

A tájat a festői környezet, a történelmi emlékek, a környék kulturális programjai, a kristálytiszta levegő, a környék csendje, a geológiai érdekességek, a gazdag állatvilág és a növényzeti ritkaságok teszik igazán vonzóvá. Az ünnepélyes szalagátvágáson beszédet mondott Tengerdi Győző, a VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. vezérigazgatója, valamint Dr. Bitay Márton Örs, a Földművelésügyi Minisztérium állami földekért felelős államtitkára.

 

mu1Muzsikál az Erdő a “Hírös Városban” – II.rész

A Nyíri-erdő több izgalmas zenei élménnyel jutalmazta meg azokat, akik vállalkoztak a Muzsikál az Erdő a Hírös Városban rendezvény erdei sétájára. A délelőtti erdei séta kulturális élmények sorozatával a Hársfa-kör árnyas tisztásán folytatódott: komolyzenei gitár koncerttel, vidám gyermekdalokkal, fúvós zenekarral.

mu2

 

 

A KEFAG Zrt. szervezői alaposan kitettek magukért, és az idén is színvonalas programokkal várták a Nyíri-erdőbe látogatókat. Az erdő titkaiból, és a muzsika varázsából kaphattunk egyedülálló élményeket!

 

 

 

Óvodai Tanösvény

ó1A Budapesti Erdőgazdaság Zrt. elkötelezett a környezettudatos nevelés, és életvitel mellett. Ennek jegyében már az óvodáskorú gyermekekre is odafigyelnek. A budapesti Meseerdő Óvoda az idén a 40. működési évét töltötte, és ebből az alkalomból az Erdőgazdaság egy tanösvénnyel gazdagította az intézményt.

 

ó2A jubileumi ünnepségre nagyon készültek a gyerekek, műsorukban helyet kaptak az erdőről, a fákról szóló dalok, és mondókák. De nemcsak dalokkal, hanem olyan rajzokkal is várták az erdészeket, melyekből ráismerhetünk az erdő állataira, és a mesék főszereplőire.

 

A Fertődi Parkerdő rekonstrukciója

P1010125176 hektáron kezdődik meg a fertődi Esterházy-kastélypark legnagyobb kiterjedésű részének, a Lés-erdőnek a helyreállítása. E park hazánk egyik legnagyobb, nemzetközi szinten legfontosabb és legismertebb történeti kertje. Jelen projekt a park komplex helyreállításának II. ütemeként, a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. vezetésével valósul meg.

k2

 

A tervezett beruházás hazánk legfontosabb, de viszontagságos sorsú történeti kertjének méltó helyreállítása mellett annak fenntarthatóvá tételét is elősegíti. A tervezett beavatkozások a parkrész legfontosabb állapotú elemeinek, az évtizedeken át elhanyagolt fasoroknak a szakszerű pótlását, kisebb mértékben újraültetését, a még menthető, rendkívül nagy értékű sorfák egyedi ápolását tűzik ki célul.

 

d2

Dévai gyerekek Budapesten – II.rész

A Budapesti Erdőgazdaság Zrt. közjóléti tevékenységében különösen fontos hangsúlyt fektet a Dévai Szent Ferenc Alapítvánnyal történő együttműködésre. A neves intézmény diákjaiból két csoportot is fogadtak abból a célból, hogy hozzá segítsék a gyermekeket egy élményekben gazdag egy hetes vakációhoz.

d1

A programokban kiemelt szerepet kapott a magyarság tudat fejlesztése, és Budapest történelmi helyeinek megtekintése. Természetesen az erdei élet megismerésére is szerveztek témákat, melyeken a fiatalok felszabadultan tudtak részt venni, a kitűnő, és lelkes szervezésnek is köszönhetően. A közeljövőben érkezik majd a másik csoport is, melyet az Erdőgazdaság Süttői, Alsóvadácsi Vadászházában lát vendégül.

 

Hunttrophy.com – HAZAI VADÁSZ Kvíz

Tudás alapú játékunkban értékes nyereményeket nyerhetnek Nézőink, Olvasóink! A minden hónapban minden kvízjátékunkban helyesen válaszoló felhasználóink között a 2015-ös FEHOVA-n egy őzbakvadászatot sorsolunk ki 400 g agancssúlyig, valamint a Blaser Magyarország Kft. által fölajánlott limitált Zeiss bőr/lóden tradicionális hátizsákot.

h1A június havi kérdés helyes megfejtése: szirtiborz. A Hidvégi Béla által dedikált „Hegyen innen, hegyen túl” című könyv nyertese: Tóth György

A 2014 júliusi kvíz kérdésünkre helyesen válaszoló felhasználóink között a Blaser Magyarország Kft. által fölajánlott baseball sapkát fogjuk kisorsolni.

A júliusi kvíz kérdés:A XIX. század egyik nagy utazója számos fontos földrajzi felfedezést tett Afrikában, egy vízesést pedig uralkodójáról nevezett el. Vadászatai közben több új állatfajt írt le.

c1Az egyik expedíció során eltűnt, hosszú ideig nem adott életjelt magáról, ezért egy másik híres kutató indult keresésére, aki 1871 – ben, a Tanganyika tó közelében találta meg őt. Ki volt a két híresség?

A. Magyar László és Teleki Sámuel

B. A. von Humboldt és Hans Schomburgk

C. D. Livingstone és H. M. Stanley

A választ a www.hunttrophy.com vadászati közösségi oldalon a KVÍZ menüpont HAZAI VADÁSZ játék oldalán lehet megadni!

Sorsolás: minden következő hónap 5- ig! A nyertes nevét a sorsolást követő HAZAI VADÁSZ TV Magazin adásában, és a www.hunttrophy.com HAZAI VADÁSZ játék oldalán tesszük közzé!

 

Műsorunkat 2014. július 20-án, vasárnap 11 órakor láthatják Nézőink a HAZAI VADÁSZ TV Magazinban, az ECHO TV csatornán!

 

http://echotv.hu/hazai-vadasz

www.fhmag.hu

http://www.idokep.hu/erdomezo 

www.facebook.com/echotelevizio

www.facebook.com/fhmag