Ajánló – HAZAI VADÁSZ TV Magazin – 2014. június 22-i adás

Hullott agancs szemle a KEFAG Zrt.-nél / Vérebverseny a Sasréti Vadászháznál / Vadászati jog konferencia Miskolcon / Kereszt szentelés az Úrbéri Vadászháznál / Erdei élmények másként – a VERGA Zrt.-től / “Tűzjelzést jelentek – gyakorlat céljából!” – II.rész / HUNTTROPHY.com – HAZAI VADÁSZ Kvíz

 

sz1

Hullott agancs szemle

Hatalmas érdeklődés kísérte a KEFAG Zrt. által a császártöltési parkerdőben megrendezett hullajtott agancs bemutatót, ahol a korábbi legszebb és legnagyobb fejdíszek mellett, újabb dám és gímagancsokat is láthatott a jórészt szakemberekből álló közönség. A harmadik alkalommal megrendezett bemutatón összesen 232 agancsot lehetett megszemlélni.

 

 

 

IMG_2909Vérebverseny a Sasréti Vadászháznál

Parádés rendezés, jól előkészített és pontosan lefektetett csapák, valamint felkészült személyzet és szíves vendéglátás jellemezte a Magyar Véreb Egylet által, június elsején rendezett nehezített vércsapa versenyt, melynek központja a Mecsekerdő Zrt. Szigetvári Erdészetének sasréti kerülete volt, a főhadiszállás pedig, a nemrégiben felújított Biedermann vadászkastély. Elsőként a vérebegylet elnöke, Dr. Buzgó József köszöntötte a megjelenteket.

IMG_2923

 

Majd a házigazdák nevében Keszi László vezérigazgató kívánt jó versenyt és kellemes időtöltést. Ennek a nehezített mesterséges vércsapa versenynek az a lényege, hogy a kutya és vezetője teljesen egyedül indul kidolgozni a csapát, miközben öt darab úgynevezett csapajelet kell felvennie és azt a legvégén bemutatni. Az idő is számít, mivel a közel egy kilométeres és húsz órás csapát hetvenöt perc alatt kell teljesíteni.

 

 

Vadászati jog konferencia Miskolcon

IMG_1970A borsodi vadászkamara, illetőleg a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara – ahol a hallgatóknak vadászati jogi fakultációra is lehetőségük nyílik – immár második alkalommal szervezett nagyszabású konferenciát, május 14-én, „A vadászati jog gyakorlásának aktuális jogkérdései” címmel. A megye vadgazdálkodói közül nagyon sokan tettek eleget a meghívásnak és jöttek el, hogy „első kézből” értesüljenek a Polgári Törvénykönyv rájuk vonatkozó, március közepén hatályba lépő rendelkezéseiről.

IMG_1969

 

Dr. Székely László, a vadászszövetség elnöke expozéjában kitért arra, hogy véleménye szerint nagyon hasznos és fontos a szakmai jellegű ismeretek átadása, s hogy ebben milyen nagy segítséget nyújtanak az egyetem jogi karának munkatársai. Az előadások egyaránt érintették a vadásztársaságokra vonatkozó új Ptk-szabályokat, a vadászható állat által okozott károkért való felelősség kérdését, a vadban okozott kár közötti összefüggéseinek problémakörét.

 

 

IMG_2808Kereszt szentelés az Úrbéri Vadászháznál

Május 31-én, a Budapesti Erdőgazdaság Zrt. Uzsai Erdészetének működési körletében a Sümeg közelében található Úrbéri Vadászház parkjában avatták és szentelték föl azt a hősi emlékművet, amelyet a II. világháború vége felé elesett magyar és német katonák tiszteletére állítottak az erdészet munkatársai. A Budapesti Erdőgazdaság Zrt küldetésének tekinti az erdei emlékhelyek, kegyhelyek felkutatását, méltó kialakítását.

 

v1

 

 

Erdei élmények másként – a VERGA Zrt-től

Ingyenesen felhasználható, okostelefonokra és táblagépekre alkalmazható mobilalkalmazást fejlesztett és publikált a VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. Az egyedi Augmented Reality mobilalkalmazás célja a veszprémi Gulya-dombi parkerdő élővilágának és a környező látnivalóknak a bemutatása, valamint az interaktív oktatás elősegítése, amely a természetközeli nevelést segíti elő.

 

 

 

 

 “Tűzjelzést jelentek – gyakorlat céljából!” – II.rész

IMG_2192„Tűzjelzést jelentek – gyakorlat céljából!” – érkezett a jelzés a kiskunhalasi tűzoltóság ügyeleteséhez. Így vette kezdetét az erdőtűzoltási és terepvezetési navigációs gyakorlat a KEFAG Zrt. területén. Az előkészítés során az erdészek nagy kiterjedésű röptüzeket szimuláltak. A tűzoltók a térképismereti elmélet mellett terepvezetési rutint is szereztek, érzékelve az erdőben a vizuális távolságokat. A gondosan megtervezett gyakorlatok segítenek a hatékonyabb erdőtűzoltásban, és elősegítik a magyar erdők tűz elleni védekezését.

 

 

Hunttrophy.com – HAZAI VADÁSZ Kvíz

Tudás alapú játék indul műsorunkban, mellyel értékes nyereményeket nyerhetnek Nézőink, Olvasóink!

magyar-logo (3)

A minden hónapban minden kvízjátékunkban helyesen válaszoló felhasználóink között a 2015-ös FEHOVA-n egy őzbakvadászatot sorsolunk ki 400 g agancssúlyig, valamint a  Blaser Magyarország Kft. által fölajánlott limitált Zeiss bőr/lóden tradicionális hátizsákot. A 2014 júniusi kvíz kérdésünkre helyesen válaszoló felhasználóink között Hidvégi Béla által dedikált, „Hegyen innen, Hegyen túl” című könyvét fogjuk kisorsolni.

Béla_könyv_prizmáraA júniusi kvíz kérdés:

Joy Adamsonnak, az „Oroszlánhűség” c. könyv szerzőjének kedvenc állata volt Pati – Pati. Ezeket az állatokat az „elefántok kisöccseként” is emlegetik, mivel rendszertanilag rokonságban állnak, melyik ez az állat?

A Földimalac

B Törpevíziló

C Szirtiborz

A választ a www.hunttrophy.com vadászati közösségi oldalon a KVÍZ menüpont HAZAI VADÁSZ játék oldalán lehet megadni!

Sorsolás: minden következő hónap 5- ig! A nyertes nevét a sorsolást követő HAZAI VADÁSZ TV Magazin adásában, és a www.hunttrophy.com HAZAI VADÁSZ játék oldalán tesszük közzé!

 

Műsorunkat 2014. június 22-én, vasárnap 11 órakor láthatják Nézőink a HAZAI VADÁSZ TV Magazinban, az ECHO TV csatornán!

 

http://echotv.hu/hazai-vadasz

www.fhmag.hu

http://www.idokep.hu/erdomezo 

www.facebook.com/echotelevizio

www.facebook.com/fhmag