Backstage – Interaktív ökoturisztikai fejlesztések Gemencen

Április utolsó napján Gemencre látogatott el a HAZAI VADÁSZ stábja. Itt adták át a Gemenc Zrt. “A természet ölelésében Baja – Gemenc – Szekszárd, ökoturisztikai fejlesztések az ártéren” című projektjének I. ütemét.

dsasfe agr

Az Ökoturisztikai Központban élményadó módon mutatják be Európa legnagyobb összefüggő ártéri erdejének növény- és állatvilágát

Pörbölyön, az erdőgazdaság Ökoturisztikai Központjában, valamint a Gemenci erdő területén elkészült fejlesztések interaktív és élményadó módon mutatják be Európa legnagyobb összefüggő ártéri erdejének növény- és állatvilágát, valamint a magyar erdő- és vadgazdálkodás. a halászat és a méhészet évszázados értékeit.

 

IMG_0991IMG_0988IMG_0985

 

 

 

 

 

 

 

 

Csonka Tibor, a Gemenci Erdő- és Vadgazdaság Zrt. vezérigazgatója beszédében kiemelte:”Gemenc egyedülálló növény- és állatvilágával, Európa legnagyobb összefüggő ártéri erdejeként hazánk kivételes természeti értéke, a nemzet kincse.” A vezérigazgató hangsúlyozta: “Ezt a kincset nemcsak őrizni kívánjuk, hanem bemutatni is, hiszen akkor válik közkinccsé, ha minél többen tapasztalják meg – szakembereink óvó és segítő munkája mellett – Gemenc csodáját.”

IMG_0855

A fejlesztéseket ünnepélyesen átadta Dr. Jung László, az MFB Zrt. Agrár és Turisztikai Befektetési Főigazgatóság ügyvezető igazgatója, Zsigó Róbert országgyűlési képviselő, Baja polgármestere, valamint Horváth István országgyűlési képviselő, Szekszárd polgármestere.

 

IMG_0937IMG_0942IMG_0967

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_0987IMG_0982IMG_0989

 

 

 

 

 

 

 

 

Gemenc kincsei – Élet az ártéri erdőben

Pörbölyön, a Gemenci erdő déli kapujában, a Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központjában interaktív, élményadó, az információk befogadását audiovizuális elemekkel segítő kiállítássá vált az eredeti tárlat. Az átalakítás után interaktív módon ismerhetik meg a látogatók az erdő- és vadgazdálkodás eszközeit, az ártéri erdő növény- és állatvilágát, valamint a Sárköz népművészetének tárgyi emlékeit.

g2

Filmünket a HAZAI VADÁSZ TV Magazin május 11-i adásában, vasárnap délelőtt 11 órakor láthatják Nézőink az ECHO TV csatornán!

 

http://echotv.hu/hazai-vadasz

www.fhmag.hu

http://www.idokep.hu/erdomezo 

www.facebook.com/echotelevizio

www.facebook.com/fhmag

 

(szöveg és képek: HAZAI VADÁSZ )