Kullancs invázió közeledik: mivel védekezzünk? – Itt a megoldás!

Különösen ilyen enyhe telek után, nagyon sok kártevő rovar jelenik meg az erdőben, illetve nagyon sok olyan kis élősködő, ami emberre és állatra is nagy veszélyt jelent.

A túrázók, kirándulók, horgászok, vadászok számára a legveszélyesebb élősködő a kullancs

A túrázók, kirándulók, horgászok, vadászok számára a legveszélyesebb élősködő a kullancs

ticks

Ezek közül a túrázók, kirándulók, vadászok, horgászok számára is legveszélyesebb a kullancs. Az agyhártyagyulladás és a Lyme-kór mellett még számos olyan betegségnek a terjesztője is, ami rendkívül veszélyes ránk. A kullancsról azt kell tudni, hogy egy olyan élősködő, ami a szájszervével fúródik be a bőrünkbe és ezzel szívja a vérünket is.

20110622-deer-tick

Nagyon nagy százalékban fertőzöttek különféle betegségekkel, és ezeknek a terjesztői. Ha 24 órán belül el tudjuk távolítani a kullancsot testünk felszínéről, akkor jelentősen tudjuk csökkenteni ennek a fertőzésnek a kialakulását.

Nagyon fontos, ha felfedeztük a testünkön a kullancsot akkor minél előbb próbáljuk meg eltávolítani!

 

Az egyik legfontosabb szabály, hogy nem szabad a kullancsnak a testét összenyomni, illetve semmiféle eszközzel úgy ingerelni a kullancsot, hogy az a béltartalmát visszaöklendezve a fertőzést tovább tudja terjeszteni. Ezért a különböző csipeszek nem igazán alkalmasak a kullancs eltávolítására.

Itt van ez a kis eszköz, ami gyakorlatilag az egyetlen olyan megoldást kínálja,amellyel maximális hatékonysággal úgy lehet eltávolítani a kullancsot, hogy a fertőzést nem tudja ránk átadni

Ez a kis eszköz gyakorlatilag az egyetlen olyan megoldást kínálja,amellyel maximális hatékonysággal úgy lehet eltávolítani a kullancsot, hogy a fertőzést nem tudja ránk átadni!

Van egy kis eszköz, ami gyakorlatilag az egyetlen olyan megoldást kínálja, amellyel maximális hatékonysággal úgy lehet eltávolítani a kullancsot, hogy a fertőzést nem tudja ránk átadni.

Az acélról azt kell tudni, hogy rozsdamentes anyagból készül, nagyon könnyen tisztítható és fertőtleníthető

Használta nagyon egyszerű: ezt a kis eszközt átemeljük a kullancs testén, és a kis keskeny részbe, ahol összeszűkül az eszköz, ott gyakorlatilag egy húzó mozdulattal,- anélkül, hogy a kullancs testéhez hozzáérnénk- kiemeljük a bőrünkből

Ez egy nagyon egyszerű szerkezet, acélból is és műanyagból is készül, egy darabos ill. három darabos kiszerelésben. Az acélról azt kell tudni, hogy rozsdamentes anyagból készül, nagyon könnyen tisztítható és fertőtleníthető.

 

 A műanyag 3 db-os kivitelnek megvan az az előnye, hogy a család minden tagjánál lehet 1-1 darab


A műanyag 3 db-os kivitelnek megvan az az előnye, hogy a család minden tagjánál lehet 1-1 darab

Rendkívül vékony, különösen annál a résznél, ahol a kullancs bele kell, hogy ragadjon. Használta nagyon egyszerű: ezt a kis eszközt átemeljük a kullancs testén, és a kis keskeny részbe, ahol összeszűkül az eszköz, ott gyakorlatilag egy húzó mozdulattal,- anélkül, hogy a kullancs testéhez hozzáérnénk- kiemeljük a bőrünkből. Nagyon fontos tudni hogy, emelni a kullancs testét nem szabad! Egyetlen mozdulattal, ahogy ráakasztottuk a kullancs testére az eszközt elhúzzuk a testünk felszínéről.

 

tiny-deer-tick-Lyme-Disease-Control-Mosquito-Squad-of-ChelmsfordTehát gyakorlatilag nincs ideje arra, hogy visszaöklendezze a béltartalmát. ahol a kórokozók találhatók. A műanyag 3 db-os kivitelnek megvan az az előnye, hogy a család minden tagjánál lehet 1-1 darab, hiszen amiatt, hogy ilyen lapos az eszköz, egy pénztárcában is elfér. Így mindig velünk lehet, tehát nemcsak a kiránduló hátizsákban, hanem gyakorlatilag bárhol. Készüljünk fel tehát alaposan a kullanccsal való találkozásra!

 

 

A fokozott kullancs veszély miatt a jövőben még foglalkozunk a témával!

( forrás: http://www.grube.hu/ , képek: HAZAI VADÁSZ – HAZAI HORGÁSZ )