Backstage – GATOR terepjárók tesztvezetése: összkerékhajtással a természetbe!

Április második szombatján még az időjárás is maximálisan kedvezett azoknak a bátor érdeklődőknek, akik jelentkeztek a John Deere GATOR terepjárók tesztvezetésére, melyet a KITE Zrt. mint hazai forgalmazó szervezett a nagytétényi ORFK lőtéren.

IMG_9935

Tesztvezetésre készen

A HAZAI VADÁSZ stábja az első pillanattól az utolsóig ott volt és forgatott a rendhagyó rendezvényen. A délelőtt 9 órára meghirdetett tesztvezetésre már sokan az idei FEHOVA-n jelentkeztek, mikor értesültek a gyakorlati próba lehetőségéről. A helyszínen kávéval, ásványvízzel várták a legfrissebb, legkorábban érkezőket a szervezők.

IMG_9945

Oktatóval tehették meg az első köröket a “kiválasztott” sofőrök

A GATOR-ok, – hiszen többféle is volt – szépen sorban várták az indulást a tesztpályára. Előtte azonban egy rövid előadás következett, amelynek célja a kis terepjárók műszaki paramétereit volt hivatott bemutatni. Ez után az ORFK gépjármű-vezetéstechnikai alosztályának  oktatóival tehették meg az első köröket a “kiválasztott” sofőrök.

IMG_0044

Ekkor helycsere következett, és óriási izgalom, hiszen most már “élesben” tesztelhettek az érdeklődők

Ekkor helycsere következett, és óriási izgalom, hiszen most már “élesben” tesztelhettek az érdeklődők. Izgalom volt az arcokon, feszültség a levegőben! Majd a negyedórás forduló után széles mosoly, felszabadult véleménycserés “diskurálás” az érkezéskor. Micsoda különbség! És persze a repeta tesztvezetés, de arra azért már várni kellett egy kicsit.

GATOR tesztvezetés – 1:  https://www.youtube.com/watch?v=4NErQtH9dt4

GATOR teszteveztés – 2:  https://www.youtube.com/watch?v=1pKzGkYrFLc

 

IMG_9947IMG_9948IMG_9949

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_9950IMG_9954IMG_9953

 

 

 

 

 

 

 

 

Érdemes volt azt is kihasználni, hiszen a tűzkeresztségen átesett GATOR sofőröknek rengeteg mondanivalója akadt egymással, és kérdésekkel árasztották el a KITE felkészült szakembereit. ” Hány köbcentis a motor, milyen a menetsebessége terepen, mennyit fogyaszt 1 óra alatt, mennyi az önsúlya, mennyi hasznos terhet tud vinni?” – és még sorolhatnánk a kérdéseket.

 

IMG_0027IMG_0034IMG_0042

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_0049IMG_0050IMG_9938

 

 

 

 

 

 

 

 

Galambos Lajos, azaz ahogyan valamennyien ismerjük, Lagzi Lajcsi is ellátogatott a rendezvényre kisfiával. A népszerű művészt is a FEHOVA-n “kerítette hatalmába” a GATOR jelenség, így már akkor elhatározta, hogy részt vesz majd a gyakorlati vezetésen.

IMG_9944

Galambos Lajos is ellátogatott a rendezvényre

Az első kört ő is oktató irányításával tette meg, majd kisfiával együtt egy kétüléses modellt kiválasztva neki indult a tesztpálya tereptárgyainak. “Ez szenzációs, nagyon jó!” – megjegyzéssel lépett ki a “kis GATOR”-ból a teszt után. Élményeit a HAZAI VADÁSZ stábjával is megosztotta, de azt is elárulta, hogy nem véletlenül tartott vele a 12 éves kisfia, hiszen ő is rajong a négykerekűkért.

 

IMG_9943IMG_0007IMG_9946

 

 

 

 

 

 

 

IMG_0005

Lajcsi kisfiával együtt ismerkedett a kis terepjáróval

A rendezvény elérte a célját, hiszen a legbátrabb érdeklődők a gyakorlatban is meggyőződhettek a FEHOVA Kiállításon hallott műszaki paraméterek valódiságáról, és életre szóló élményeket szerezhettek. A tesztvezetések gördülékenyen, és természetesen balesetmentesen zajlottak le, amiben oroszlán részt vállaltak az ORFK gépjármű-vezetéstechnikai alosztályának oktatói. Köszönet a türelmes és szakszerű munkájukért!

IMG_9937

A tesztvezetések gördülékenyen, és természetesen balesetmentesen zajlottak le, amiben oroszlán részt vállaltak az ORFK gépjármű-vezetéstechnikai alosztályának oktatói. Köszönet a türelmes és szakszerű munkájukért!

Filmünket a HAZAI VADÁSZ TV Magazin április 27-i adásában, vasárnap délelőtt 11 órakor láthatják Nézőink az ECHO TV csatornán!

 

http://echotv.hu/hazai-vadasz

www.fhmag.hu

http://www.idokep.hu/erdomezo 

www.facebook.com/echotelevizio

www.facebook.com/fhmag

 

( szöveg és képek: HAZAI VADÁSZ )