Backstage – Tavaszi pickerezés és matchezés: melyik lehet az eredményesebb?

A HAZAI HORGÁSZ TV Magazin stábja már alig várta, hogy végre elkezdődjenek a forgatások. Egy tavaszi kezdés mindig magában hordozza a változtatások lehetőségét, de mivel mi nem tudtunk dönteni, hogy melyik praktika lehet az eredményesebb, így ezt a DOVIT teszthorgászára, Jámbor Attilára bíztuk.

Tavaszi pillanat: matchezés virágokkal

Tavaszi pillanat: matchezés virágokkal

Az idő kitűnő volt, így bevethettük stábunk új technikáját, amellyel “madárszemmel” is figyelemmel kísérhettük, hogy mi is történik a vízparton.

Matchezés "madárszemmel" nézve

Matchezés “madárszemmel” nézve

A két horgászpraktikát Attila alaposan kielemezte, mind a csalik, etetőanyagok, és a technikák tekintetében. Kellő figyelmet fordított a horgászhely kiválasztásának, és a horgászat közben kapott jelzésekre adott “válaszokra” is.

Kicsi az amur, de becses!

Kicsi az amur, de becses!

Az elkészített szerelékek az átlagosnál finomabbak voltak, melyre nagy szükség volt a rendkívül óvatos kapások miatt. Kicsit “elrozsdásodott” reflexeinknek is jól az ilyen segítség!

Így örült Attila az első pickeres keszegnek

Így örült Attila az első pickeres keszegnek

Ezen a horgásznapon szükség volt a tapasztalatokra, mert a hideg vízben finoman jelentkező keszegek, kárászok hol a vízközelben, hol pedig kicsit mélyebben mozogtak, táplálkoztak. A kitartás, és a megfelelően alkalmazott praktikák végül meghozták az eredményt!

Ha felkeltettük érdeklődésünket, akkor nézzék meg a HAZAI HORGÁSZ TV Magazin áprilisi adását:

https://www.youtube.com/watch?v=ikSMR1mUZbY

Életképek:

Pickerspicc a lemenő Nap fényében

Pickerspicc a lemenő Nap fényében

Madárszemmel

Madárszemmel

A nap legszebb hala!

A nap legszebb hala!

( szöveg és képek: HAZAI HORGÁSZ , támogató: www.ehorgasz.hu )