Backstage – Vadaspark a balatonfüredi Koloska-völgyben

Egy decemberi napon a Balaton felé vett az irányt a HAZAI VADÁSZ stábja. A balatonfüredi Koloska-völgyben elterülő, az idei nyár végén átadott vadaspark felé indultunk. A Magyar Tenger csendes, téli arca merőben különbözik a nyáron megszokott, hangos zsibongástól. Ezt tapasztaltuk, mikor utunk a parthoz közeli települések között vezetett, persze, nem is egy fürdés, vagy napozás miatt jártunk erre.

dsdsdsds

December a Koloska-völgyben

Balatonfüredről a Koloska-völgy felé vezető út menti táj téli “dekorációja” teljesen lekötötte a figyelmünket, hiszen végre igazi decemberi hangulatot kaptunk a természettől. Egy jobb kanyar után elénk  tárult a Vadaspark székelykapus bejárata.

asasas

Hangulatos létesítmény

Egész éven át, időjárástól függetlenül, térítésmentesen látogatható a Koloska-völgyben létesített vadaspark. A hangulatos létesítmény természetes környezetben mutatja be az ország vadfajainak egy részét, és lehetővé teszi megfigyelésüket – olvasható Balatonfüred városának honlapján. És ez így is van!

asasas

A 15 millió forintos beruházás kivitelezését teljes egészében a Bakonyerdő Zrt. finanszírozta

Az idén átadott, 2,2 hektáros területű bemutató kertet egyelőre csak kevesen ismerik, pedig higgyék el, érdemes felkeresni!

asassa

A Vadaspark őrei

Az állatok kifutóitól nem messze tanösvény és tornapálya is található, és nincs messze a Lóczy-barlang és a Jókai kilátó sem. A 15 millió forintos beruházás kivitelezését teljes egészében a Bakonyerdő Zrt. finanszírozta, saját forrásból, pályázati lehetőségek igénybevétele nélkül.

A szeld és barátságos Böbe segített a stábnak

A szelíd és barátságos Böbe segített a stábnak

Az aprónép - 1

Az aprónép – 1

sasasa

Ők még nem szokták meg a látogatókat

Az aprónép - 2

Az aprónép – 2

asasas

Dr. Szekrényes Tamás a Bakonyerdő Zrt. Balatonfüredi Erdészetének igazgatója tájékoztatta stábunkat a Vadasparkról

Dr. Szekrényes Tamás a Bakonyerdő Zrt. Balatonfüredi Erdészetének igazgatója kérésünkre elmondta Böbe történetét, a Vadaspark megvalósításának folyamatát, és az eddigi látogatói fogadtatás tapasztalatait is.

sasas

Remek kondícióban a muflonok

A Koloska-völgyi Vadasparkról készített filmünket a HAZAI VADÁSZ TV Magazin karácsonyi adásában, december 22-én, vasárnap délelőtt 11 órakor láthatják az ECHO TV csatornán!

http://echotv.hu/hazai-vadasz

www.fhmag.hu

www.facebook.com/echotelevizio

www.facebook.com/fhmag

( szöveg és képek: HAZAI VADÁSZ )