Backstage és BREAKING NEWS: GÍMTRÓFEA BEMUTATÓ és SZARVASBŐGÉS ÉLMÉNYTÚRA – Tamási – Miklósvári Parkerdő

Szeptember közepén stábunk a Gyulaj Zrt-nél vendégeskedett, végiglátogatta az erdőgazdaság komoly nemzetközi presztízzsel és ismertséggel rendelkező vadászterületeit, megtekintette az cég vadászházait, valamint utánajárt, hogy hazánk egyik legjelentősebb vadgazdálkodójánál milyen tapasztalatokkal szembesültek az idei szarvasbőgés során.

Stábunkat Gálos Csaba vadászati ágazatvezető tájékoztatta a

Amíg operatőrünk felkészítette a technikát az interjúra, addig műsorvezetőnk Gálos Csaba vadászati ágazatvezetővel az idei szarvasbőgés tapasztalatait taglalta

De mielőtt tovább kalauzoljuk Olvasóinkat és megcsodáljuk a tolnai erdőket, a völgyekben meghúzódó vadászházakat jöjjön egy kedves invitálás egy fantasztikus kalandra, a GYULAJ Zrt. szervezésében!

BREAKING NEWS!

A GYULAJ Erdészeti és Vadászati Zrt. tisztelettel meghívja Olvasóinkat és kedves családjukat, barátaikat, ismerőseiket egy élményben gazdag eseményre! Az idei, szeptemberi nászban elejtett gímbüszkeségeink megtekintése után rendhagyó programra invitáljuk Önöket!

sz

Szeptember a szarvasnász, a bőgés hava!

Ezt az élményt kívánja programunk bemutatni!

GÍMTRÓFEA BEMUTATÓ és SZARVASBŐGÉS ÉLMÉNYTÚRA

szarvas

Az elmúló nyár és a beköszöntő ősz várva várt izgalmakat hozott a magyar erdőkbe

Az elmúló nyár és a beköszöntő ősz várva várt izgalmakat hozott a magyar erdőkbe, így a tolnai erdőrengetegbe is. A hűvösebb napokkal megérkezett a magyar erdők koronás királyának násza! Az erdők megtelnek a gímbikák öblös és egyben fenséges, valamiféle ősi, mélyről feltörő erőt magukban hordozó hangjuktól, mely tiszteletet ébreszt vadászemberben és nem vadászóban egyaránt:

AZ AGANCSSZEMLE ÉS A VADÁSZKÜRT SZÓLAMOK, VÉREBBEMUTATÓ ÉS MŰCSAPÁZÁS UTÁN SZARVASBŐGÉS ÉLMÉNYTÚRA VESZI KEZDETÉT AZ ŐSZI SZÜRKÜLETBEN!

szarvas

Túravezetőnk a sötétedő parkerdőben vezetik végig az érdeklődőket

Túravezetőnk a sötétedő parkerdőben vezetik végig az érdeklődőket, melyek állomásain hivatásos vadászaink a szarvasbőgés jellegzetességeit mutatják be az erdő mélyéről hallatva a bikák hangját, felejthetetlen élményt adva kicsiknek és nagyoknak egyaránt! Az estébe nyúló túrán megfelelő lábbeli és zseblámpa szükségeltetik az érdeklődők számára!

Találkozzunk 2013.szeptember 26-án délután 4 óra 30 perckor: Tamási, a Miklósvári Parkerdőben!      www.gyulajzrt.hu

Most pedig térjünk vissza a HAZAI VADÁSZ stábjához, és tartsanak velünk a tolnai erdők felfedezésében. Ízelítőnek egy pár színhely!

Vadászház - Kisszékely....

Vadászház – Kisszékely….

... és a mögötte fekvő varázslatos horgásztó

… és a mögötte fekvő varázslatos horgásztó

Együtt: az erdő csendje, és az operatőr magánya

Együtt: az erdő csendje, és az operatőr magánya

Októberben majd Veled is találkozhatunk!

Októberben majd Veled is újra találkozhatunk!

Igen, ott jobbra fent. Az volt Kádár János szobája!

Igen, ott jobbra fent. Az volt Kádár János szobája!

1972- ben maga Kádár János, a Magyar Szocialista Munkáspárt egykori főtitkára ejthette el Gyulaj addigi legjobb trófeáját viselő dámbikáját. A dámlapátot az olaszországi Torinóban bírálta el a nemzetközi bírálóbizottság és 220,31 CIC- pontra értékelte 1973-ban, így pár év elteltével a Gyulaj Vadgazdaság újabb világrekordot mutatott be a világnak. Ez a legendás, ú.n. Kádár- bika a maga egészen különleges terpesztésével és csipkézettségével egészen 1992-ig, közel 20 évig őrizte vezető helyét a nemzetközi CIC világranglistán, melyet azóta egyetlen más bika sem tudott produkálni. Az agancs tömege 4,42 kg volt.

Kádár János dámbikája

Az 1972-es világrekord Kádár -bika 2011-ben

Egy legenda: Ödönke

Egy legenda: Ödönke….

... és az Ő csodás koronája!

… és az Ő csodás koronája!

A GYULAJ Zrt. erdeiben készült filmblokkot szeptember 29-én, vasárnap 11 órakor láthatják Nézőink a HAZAI VADÁSZ TV Magazinban, az ECHO TV csatornán!

www.echotv.hu

www.fhmag.hu

www.facebook.com/echotelevizio

www.facebook.com/fhmag

( szöveg és képek: HAZAI VADÁSZ )