Ajánló – HAZAI VADÁSZ TV Magazin – augusztus 18-i adás

Őzhívás / Ki Az Év erdésze? / B.-A.-Z. megyei Vadásznap – Edelény / Félidőben: Közjóléti programok a VERGA Zrt.-nél / A Vadászati Kultúra Napja – Várpalota

 

Őzhívás

ozbakok (1)Augusztus: az év legmelegebb hónapja, amely a vadászok számára – a bőgési előkészületek mellett – az őzhívásról szól. Van, aki sípol, míg mások inkább a buttoló gumipocakját nyomkodják, a vágyakozó sutát imitálva, a vészsirámot hallatva vagy a gidahangot előcsalogatva a szerszámból. Az idén azonban, ahelyett, hogy a perzselő kánikulával dacolva fényes nappal is sűrűn rajzolták volna a határba a sutát kergető bakok az ördöggyűrűket, egyszerűen nem akart igazán beindulni az őznász. Ennek ellenére – ahogy az lenni szokott, ebben az esztendőben is elénk ugrott néhány, korábban még sohasem látott, cifra agancsú matuzsálem. S talán pontosan ez a kiszámíthatatlanság, a meglepetések állandó lehetősége teszi oly varázslatossá és izgalmassá ezt a sokunk számára oly kedves vadászati módot.

Ki Az Év erdésze?

győztesekJúlius 11-12-én, az Országos Erdészeti Egyesület 144. Vándorgyűlésének kísérőrendezvényeként Süttő-Alsóvadácson, és a gyarmatpusztai lőtéren tartották meg Az Év erdésze országos versenyt. Ezen a SEFAG kerületvezetőjét, Csordás Rolandot, valamint Jakabfi Ferencet, a Zalaerdő munkatársát megelőzve, a Kaszó Zrt. ifjú szakembere, Szabó Gábor végzett az élen. A verseny több fordulóból állt, így szükség is volt az elméleti és a gyakorlati ismeretek felfrissítésére, de ez utóbbiaknak a jelentős része a mindennapi tevékenységhez is szervesen kötődik. Szabó Gábor  lelkesen beavatta stábunkat a részletekbe, és azt is elárulta, hogy megtiszteltetésként élte meg a versenyre jelölését. Számára a legmeghatóbb perceket nemcsak az első díj, és a hozzávaló serleg átvétele jelentette, hanem azok is , ahogyan hazaérkezésekor kaszói kollégái fogadták.

B.-A.-Z megyei Vadásznap- Edelény

IMG_2613Az OMVK Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Területi Szervezete a Bódva-völgyi vadgazdálkodók kezdeményezésére, augusztus 3-án, Edelényben rendezte meg nagyszabású vadásznapját, amelyen – a hagyományokhoz híven – ezúttal is rengetegen vettek részt. A 36 fokos hőség egyáltalán nem vette el a vadászok, erdészek vadgazdálkodók és a lokálpatrióta edelényi városlakók kedvét attól, hogy kilátogassanak a Művelődési Házhoz. A környék már kora reggel benépesült. A színhely látótávolságra fekszik a varázslatosan szép L’Huillier-Coburg Kastélytól, és optimálisan alkalmas egy ilyen rendezvényhez, hiszen fás ligetek, és nyílt területek váltják egymást, lehetőséget adva a különböző programokhoz. A kiváló hangulatú eseményre stábunkat is meghívták, s mi természetesen szívesen tettünk eleget a szervezők invitálásnak…

Félidőben: Közjóléti programok a VERGA Zrt.-nél

IMG_3055A VERGA Zrt. a tavasszal megkezdett, közjóléti célokat szolgáló beruházás-sorozata a félidejéhez érkezett. A térség lakói már birtokba vehették az eddig megvalósult, és átadott létesítményeket. A terveket ismerve még több építése, rendezése van folyamatban. Ezek átadása is ünnepélyes rendezvény lesz, melyek idejét érdemes megjegyezni, és figyelemmel kísérni. Az aktuális információkról Tengerdi Győző vezérigazgató tájékoztatta a HAZAI VADÁSZ stábját.

A Vadászati Kultúra Napja – Várpalota

IMG_1533A Vadászati Kulturális Egyesület legnagyobb szabású, ez évi  rendezvényén – június elsején – is forgatottunk. Az egy napra időzített eseményre Várpalotán, a rendkívül impozáns Thury – várban, és a körülötte elterülő – dús lombú fákkal, bokrokkal borított – várárokban került sor. A stáb minden tagját lenyűgözte a Thury  – vár szépsége! Mindenkinek csak ajánlani tudjuk, hogy nézze meg!A Vadászati Kulturális Egyesület és Várpalota közösen rendezték meg, immár negyedik alkalommal a Thury – várban a Vadászati Kultúra Napja rendezvényt. Stábunk nemcsak az alaposan előkészített, jó hangulatú eseményeken történteket rögzítette, de számos interjút is készített, melyekben a szervezők, résztvevők, és látogatók mondják el véleményüket, gondolataikat.

HAZAI VADÁSZ TV Magazin augusztus 18-án, vasárnap 11 órakor, az ECHO TV csatornán!

( HAZAI VADÁSZ )