Ajánló – HAZAI VADÁSZ TV Magazin – július 21-i adás

Gyermek Vadásznap / Közjóléti célok a HM VERGA Zrt.-nél / Országos Vadásznap

012.állomás6Gyermek Vadásznap

Június 29-én vidám zsivajtól volt hangos a Balassagyarmattól egy „kőhajításnyira” található Nyírjesi Füvészkert és Vadaspark. Az alig egy esztendővel ezelőtt megnyílt létesítmény adott otthont a hagyományteremtő szándékkal megtartott első Gyermek Vadásznapnak. A verőfényes napsütésnek köszönhetően már jóval a hivatalos programok megkezdése előtt birtokba vették a többnyire szülői kísérettel érkező ifjú érdeklődők a látogatóközpontot, kíváncsi izgalommal várva a csapatverseny rajtját.

013.állomás8.5Az izgalmas csapatversenyt az idén ötéves Borsod-Abaúj-Zemplén megyei ifjúsági vadásztábor fiataljai nyerték, akik egy háromnapos kirándulás keretében vettek részt a rendezvényen. A díjátadás után a helyben elkészített szarvasgulyásért sorban álló gyerekek arcát elnézve bizton állíthatjuk, hogy a rendezvény elérte a célját: egy jó hangulatú, méltó környezetben eltöltött nap végére a kiskamaszok – talán életre szóló – barátságot kötöttek a vadászokkal és megbarátkoztak a vadászattal is.

Közjóléti célok a HM VERGA Zrt.-nél

IMG_1612A HM VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. az utóbbi években igen nagy hangsúlyt fektetett a turisták, természetbarátok, kirándulók minél színvonalasabb kiszolgálására, a saját tevékenységük, így a vadgazdálkodásuk hiteles bemutatására, valamint az ismeretterjesztésre és a szemléletformálásra. A közjóléti célok megvalósítása érdekében komoly beruházásokba kezdett. A veszprémi erdőgazdaságnál zajló fejlesztés-sorozatot stábunk a későbbiekben is folyamatosan figyelemmel kíséri és a közjóléti program egyes állomásairól időről-időre beszámol, részletesen bemutatva az átadásra kerülő létesítményeket.

Országos Vadásznap

IMG_2308Az országos Vadásznapot idén Heves megyében, Galyatetőn rendezték meg. Az ország második legmagasabb pontján, július 13-án, már kora reggeltől nagy volt a sürgés-forgás: a vidám főzőcsapatok sátrai felől ínycsiklandozó illatokat hozott a mátrai szél, a portékáikat kínáló vásározók rendületlenül pakolászták a pultra a különféle vadászati kellékeket és dísztárgyakat, a színpad környékén pedig zöldruhás, zöldkalapos vendégek gyülekeztek. A megnyitóünnepség kezdetét jelezvén a Vadászkamara Kürt Együttes zeneszerszámaiból felharsant az „Üdvözlés” című szignál.

IMG_2315Ekkor már több ezer látogató várakozott a fák árnyékában a vadász-zászlók, és a teríték behozatalára. Ezután gyorsan követték egymást az események, Koncz Gábor színművész két verset is elszavalt, majd Dr. Semjén Zsolt, az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke foglalta össze az elmúlt időszak vadászokat érintő jogszabályváltozásait. A miniszterelnök-helyettes később a legmagasabb vadászati kitüntetést, a Nemzeti Vadászrendet is átvehette és egy egyezmény aláírására is sor került, a vadászati szervezetek, valamint a hagyományos vadászati módok gyakorlói között.

IMG_2367Az idei Vadásznap a helyszínt, a programokat, a látogatottságot vagy a hangulatot tekintve – bizton állíthatjuk – a legkritikusabb vadásztársaink igényeit is teljes mértékben kielégítette. Az ország túlsó feléből érkező vendégek szinte egybehangzóan állították, hogy ezúttal látnivalókban és kóstolni valókban sem volt hiány, ráadásul a mostanában meglehetősen kiszámíthatatlan időjárás is a kegyeibe fogadta a magyar jágerokat.

HAZAI VADÁSZ TV Magazin július 21-én, vasárnap 11 órakor, az ECHO TV csatornán!