Ajánló – HAZAI HORGÁSZ TV Magazin – Július 7-i adás

Tisza-tavon az ARGO-val / Ismerjük meg az abádszalóki öblöt! /Csónakos pergető túra a Bodrogon – Beköszöntő

IMG_2083Tisza-tavon az ARGO-val

A Tisza-tó partján élők szerint ennek a 127 km2-es horgászvíznek a megismeréséhez évekre van szükség, ezért egyszerűbb ha a partján születik az ember. Az abádszalóki öböl egy népszerű pontjáról, az Abádi Kikötőből kiindulva kezdjük el bemutató sorozatunkat. A délelőtti mozgásban az ARGO volt a segítségünkre. Egymásközt csak „dühös darázsnak” neveztük el, ezt a rendkívüli képességű kétéltű terepjárót.

IMG_2144A legkorszerűbb környezetvédelmi előírásoknak is megfelelő működésű – egy erős, a szárazon és vízen egyaránt fürge, kifejezetten a horgászok, vadászok igényeinek kifejlesztett jármű – megbízható társunk volt. Egy nádfalakkal szegélyezett csatornát kerestünk fel vele, majd egy izgalmas „kikötés” után, HotPack -os ebéd következett. Egy tasak forró birka ragu, és zöldséges rigattoni mellett tárgyaltuk ki a történteket. Az árnyékból ugyan kikergetett minket néhány elszánt szúnyog a Napra, de egyáltalán nem bántuk.

Ismerjük meg az abádszalóki öblöt!

IMG_2166A HAZAI HORGÁSZ stábjának túra útvonalát Szabó István, a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. marketing menedzsere állította össze, és szervezte. Motorcsónakos utunk során amerre mentünk, a horgász ember szemének ugyancsak kedves vízen rengeteg halmozgást láttunk, egymást érték a balin rablások. A nádrengeteg, a dús vízi vegetáció látványa, a környezet teljesen lekötött minket. Délután az élő víz, a Tisza felé indultunk, majd délirányba fordultunk, hogy minél többet megnézhessünk az abádszalóki öbölből. A napot az Abádi Kikötőben zártuk, ahol bizony igen jól esett egy nagy pohár hideg ásványvíz.

SAM_1249Csónakos pergető túra a Bodrogon – Beköszöntő

Észak-kelet Magyarország egyik legszebb folyóját, a Bodrogot és az árterén futó Zsaró csatornát látogatta meg a Hazai Horgász stábja. A vadregényes horgászvíz csukái csábítottak minket ide. Nem bíztuk a véletlenre, mert több neves pergető horgász is velünk tartott. A Bodrogba torkoló csatornán felfelé haladva úgy tűnt mintha az őserdőben, egy trópusi folyócskán lennénk. Egy pergető horgász számára igazi csuka mennyország!

SAM_1322Repültek is hamarosan a plasztik csalik, wobblerek és villantók. Ki a meder közepét vallatta, ki a tökleveles szélét, mások pedig a vízbe dőlt fák, gallyak közelébe dobtak. Nem kellett csalódnunk a Zsaróban! Jöttek a kisebb – nagyobb, szebbnél szebb ragadozók. Igyekeztünk megfejteni az eredményesség titkát, ezért nem csak a kapások, bevágások és fárasztások megörökítésére szorítkoztunk. Aprólékos figyelmet fordítottunk a „nyerő” plasztikok színére, méretére, sőt a bot-orsó csalivezetés közbeni mozgására is. Reméljük, hogy Nézőink is profitálnak majd a látottakból, ha velünk tartanak a hamarosan adásba kerülő csónakos pergető horgásztúrán!

HAZAI HORGÁSZ TV Magazin július 7-én, vasárnap 11 órakor, az ECHO TV csatornán!