Backstage – HAZAI VADÁSZ – A Vadászati Kultúra Napja – Várpalota

A Vadászati Kulturális Egyesület legnagyobb szabású, ez évi  rendezvényén forgatott ma a HAZAI VADÁSZ stábja. Az egy napra – június 1-re – időzített eseményre Várpalotán, a rendkívül impozáns Thury – várban, és a körülötte elterülő – dús lombú fákkal, bokrokkal borított – várárokban került sor.Mielőtt elkezdenénk felsorolni, hogy mi mindent láttunk, és milyen történéseket rögzítettünk, szeretnénk leszögezni, hogy a stáb minden tagját lenyűgözte a Thury  – vár szépsége! Mindenkinek csak ajánlani tudjuk, hogy nézze meg! 

IMG_1527

IMG_1601

IMG_1530

IMG_1590

Nemcsak a magas várfalak, tornyok, de a vár mérete is meglepő, hiszen hozzászoktunk, hogy hazánkban szinte minden értékelhető várat, kastélyt tönkretettek a Rákóczi szabadságharc bukása, 1711 után a Habsburgok. No, ezt a történelmi helyet sem kímélték az eltelt századok, de az utóbbi évtizedekben – mint ezt egy riportból megtudtuk – két egymást követő projektben alaposan megrenoválták. Az eredmény önmagáért beszél!

IMG_1533

IMG_1546

A Vadászati Kulturális Egyesület és Várpalota közösen rendezték meg, immár negyedik alkalommal a Thury – várban a Vadászati Kultúra Napja rendezvényt. Délelőtt 9 órakor, ünnepélyes keretek között került sor a megnyitóra, melyen többek között Oláh Csaba a VKE elnöke méltatta a korábbi rendezvényeket, részletezte a nap eseményeit, és ismertette Dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes üdvözlő levelét.

IMG_1583

IMG_1581

Stábunk nemcsak az alaposan előkészített, jó hangulatú eseményeken történteket rögzítette, de számos riportot is készített, melyekben a szervezők, résztvevők, és látogatók mondják el véleményüket, gondolataikat. Ízelítőként nézzünk néhány témát, ahol stábunk elidőzött: vad és halételek főzőversenye, vadászkürt fesztivál, íjász bemutató, Országos Szarvasbőgő Bajnokság, solymász bemutató, vadászkutya bemutató, kirakodóvásár, szabadtűzi kovácsolás, fafaragás, horgász kiállítás, és a sor még bőven folytatható lenne. Tartogatunk meglepetést is, de erre csak a HAZAI VADÁSZ TV Magazin júliusi adásából értesülhetnek Nézőink, az ECHO TV csatornán!

IMG_1549

IMG_1554

IMG_1560

IMG_1562

IMG_1537

IMG_1565

IMG_1566

IMG_1603

IMG_1614

IMG_1616

( szöveg és képek: HAZAI VADÁSZ TV Magazin – ECHO TV )