Ajánló – HAZAI HORGÁSZ TV Magazin – május 12-i adás

Urbanizált matchezés / Interjú a Mohosz ügyvezető elnökével /Big Carp lesen Maconkán

 

SAM_2282Urbanizált matchezés – Dovit módra – I. rész

Sokat változtak a horgászati szokásaink az utóbbi években! Ha röviden kellene összefoglalni, akkor a kevesebbszer, és a közelebbre szavak jutnak az eszünkbe. Ezért gondoltuk úgy, hogy Jámbor Attilát – a Dovit teszthorgászát – egy pontosan ilyen szituációban fogunk „vallatni”! Helyszínnek a Budapesttől néhány kilométerre fekvő „Aranypikkely” horgásztavat választottuk ki, és összesen három óra aktív matchezést engedélyeztünk számára. Az első májusi hétvégén, a munkaszüneti napnak „kijáró” népes horgásztábor fogadott minket a parton. Mindenki „ezerrel nyomatta” befelé az etetőanyagot, és többen – a szomszédok közül – igencsak komoly szereléssel „pengették a húrokat”. Ráadásul – szintén a törzsvendég szomszédok közül – többek kifejezetten rossz horgászhelynek titulálták az Attilának jutott néhány méteres partszakaszt. Egy ilyen kezdés után stábunk kifejezetten kíváncsian várta, hogy Attila hogyan, és mit fog majd tenni, az elkövetkező három óra alatt. Most majd kiderül, hogyan alakultak az események!

SAM_2017Interjú Fűrész Györggyel, a Mohosz ügyvezető elnökével

A készülő halászati törvény évekre szóló útmutatás lesz számunkra, horgászoknak is. A “Halgazdálkodásról és a hal védelméről” szóló törvénytervezet előkészítése jelenleg is zajlik. Kíváncsiak voltunk arra, hogy az eddig megismert információk, az eddig eltelt idő alatt tett javaslatok, és a Fehova Kiállítás megnyitóján hallottak tükrében mi a véleménye a témáról a Mohosz ügyvezető elnökének, Fűrész Györgynek. Stábunkat a Mohosz székhelyén fogadta. Lehet, hogy sokan úgy gondolják, hogy a paragrafusok, rendeletek témája nem lehet annyira izgalmas, mint egy kapitális ponty kifárasztása. Mégis azt javasoljuk Nézőinknek, hogy tartsanak velünk, hiszen a jövőbéli horgászati lehetőségeinkről lesz szó!

Ilyen csodaszép pikkelyesek jöttek!

Ilyen csodaszép pikkelyesek jöttek!

Big Carp Team lesen, Maconkán – I. rész

A 65,4 hektáron elterülő Maconkai-víztározóra hívta a HAZAI HORGÁSZ stábját a Big Carp Team csapatvezetője, Hermesz Zsolt. A hirtelen beköszöntött kora nyári időben klubcsapatai számára tartott szakmai edzésre, közös, összetartó-tesztelő horgászatba csöppentünk. A komoly tapasztalatokkal rendelkező bojlis versenyzők lassan melegedtek bele a forgatás adta kérdés/felelet – monológ folyamba. De végül igen sok szereléssel, csalizással kapcsolatos újdonságot sikerült megtudnunk tőlük. A riportokat pedig folyamatosan félbeszakították a szebbnél – szebb, pikkelyesek kapása, fárasztása.

HAZAI HORGÁSZ TV Magazin május 12-én, vasárnap 11 órakor, az ECHO TV csatornán!