Hiúz járt a Zemplénben

Hiúzt kapott lencsevégre a Zemplénben, Hercegkút határában az Északerdő Zrt. egyik vadkamerája. A nagyragadozóról egy vadászati célra létesített etetőhelyen készült a felvétel, a nyomait viszont már korábban is látták a környéken – közölte a társaság az MTI-vel. A tájékoztatás szerint az állat a magasabban fekvő régiókból valószínűleg a nagy hó miatt húzódott a környékre.

Hiúz

Hiúz

A hiúz rendkívül ritka Magyarországon, általában a nagy kiterjedésű, sűrű erdőket kedveli. A közlemény szerint jelenléte a társaság erdő-, illetve vadgazdálkodási munkájának a bizonyítéka: tanúsítja, hogy tevékenységükkel megteremtik az állat számára szükséges életfeltételeket.

“Ugyanez igaz a farkasra is, amely a szin-szelcepusztai vadászterületen él, de az idei télen már a Bükk hegység belső részén is megjelent” – fogalmaztak.

Farkas

Farkas

A közlemény kitért arra is, hogy az elmúlt tél rendkívül hideg és szélsőséges időjárása miatt igen sok állat, főleg gímszarvas, vaddisznó, őz és muflon pusztult el annak ellenére, hogy az etetőket folyamatosan feltöltötték.                               ( www.echotv.hu )