Receptajánlatok a Szilveszter közeledtével: Szilvás vaddisznósült – 2016.12.31
Hozzávalók (4 személyre):
1 kg vaddisznósüldő-comb (dió)
5 dkg füstölt szalonna
10 dkg aszalt szilva
1 dl vörösbor
2 alma
só, bors ízlés szerint
Elkészítés :
A húst sózzuk, borsozzuk. A két végét szabadon hagyva sonkaszerűen megkötözzük, jól megtömködjük vörösborban áztatott aszalt szilvával, majd a hús végeit is lezárjuk. Kevés olajjal meglocsolt tepsibe helyezzük, mellétesszük a cikkekre vágott almát, a csíkokra szelt füstölt szalonnát, felöntjük fél liter vízzel, forró sütőbe tesszük. Folyamatosan forgatva és locsolva puhára sütjük. A zsineget leszedjük, a húst vékonyan felszeleteljük, a szitán átszűrt szafttal meglocsoljuk, burgonyapürével tálaljuk.
Jó étvágyat!
A kitűnő minőségű hal- vadhúst és egyéb fűszereket könnyen beszerezhetik Nézőink, Olvasóink az ERDEI DELIKÁTESZ szaküzletekből:
- http://hazaivadasz.hu/2015/01/22/megnyilt-az-elso-erdei-delikatesz-szakbolt-2015-januar-18-i-adas/
- http://hazaivadasz.hu/2015/07/08/megnyilt-az-orszag-masodik-erdei-delikatesz-szakuzlete-2015-07-05-i-adas/
- http://hazaivadasz.hu/2015/11/08/erdei-delikatesz-szakuzlet-mar-tatabanyan-is-2015-11-08-i-adas/
- http://hazaivadasz.hu/2015/12/11/erdei-delikatesz-bolt-immar-debrecenben-is-2015-12-03/
- http://hazaivadasz.hu/2015/12/18/atadtak-az-orszagosan-otodik-erdei-delikatesz-boltot-2015-12-09/
( forrás: http://hazaivadasz.hu/ )