Receptajánlatok a Szilveszter közeledtével: Szarvassült – 2016.12.30

Hozzávalók (4 személyre):

80 dkg szarvashús (csont nélkül)
1 csomag vadhúspác
4 dl vörösbor
10 dkg füstölt húsos szalonna
só ízlés szerint

Elkészítés:

A húst 1-2 napig az utasítás szerint elkészített,      2 dl vörösborral dúsított vadpáccal, letakarva hűtőszekrényben érleljük.
A pácléből kivett, szárazra törölt húst enyhén sózzuk, tepsibe tesszük, leöntjük 2 dl vörösborral, betakarjuk a szeletelt szalonnával. Fóliával lefedve sütőben puhára pároljuk (kétszer-háromszor meglocsoljuk a pecsenyelével), majd fólia nélkül pirosra sütjük. A sültet vékony szeletekre vágjuk, burgonyakrokettel, áfonyalekvárral töltött, felezett őszibarackkal, párolt káposztával tálaljuk.

Jó étvágyat!

A kitűnő minőségű hal- vadhúst és egyéb fűszereket könnyen beszerezhetik Nézőink, Olvasóink az ERDEI DELIKÁTESZ szaküzletekből:

( forrás: http://hazaivadasz.hu/ )