Receptajánlatok a Szilveszter közeledtével: Szarvassült – 2016.12.30
Hozzávalók (4 személyre):
80 dkg szarvashús (csont nélkül)
1 csomag vadhúspác
4 dl vörösbor
10 dkg füstölt húsos szalonna
só ízlés szerint
Elkészítés:
A húst 1-2 napig az utasítás szerint elkészített, 2 dl vörösborral dúsított vadpáccal, letakarva hűtőszekrényben érleljük.
A pácléből kivett, szárazra törölt húst enyhén sózzuk, tepsibe tesszük, leöntjük 2 dl vörösborral, betakarjuk a szeletelt szalonnával. Fóliával lefedve sütőben puhára pároljuk (kétszer-háromszor meglocsoljuk a pecsenyelével), majd fólia nélkül pirosra sütjük. A sültet vékony szeletekre vágjuk, burgonyakrokettel, áfonyalekvárral töltött, felezett őszibarackkal, párolt káposztával tálaljuk.
Jó étvágyat!
A kitűnő minőségű hal- vadhúst és egyéb fűszereket könnyen beszerezhetik Nézőink, Olvasóink az ERDEI DELIKÁTESZ szaküzletekből:
- http://hazaivadasz.hu/2015/01/22/megnyilt-az-elso-erdei-delikatesz-szakbolt-2015-januar-18-i-adas/
- http://hazaivadasz.hu/2015/07/08/megnyilt-az-orszag-masodik-erdei-delikatesz-szakuzlete-2015-07-05-i-adas/
- http://hazaivadasz.hu/2015/11/08/erdei-delikatesz-szakuzlet-mar-tatabanyan-is-2015-11-08-i-adas/
- http://hazaivadasz.hu/2015/12/11/erdei-delikatesz-bolt-immar-debrecenben-is-2015-12-03/
- http://hazaivadasz.hu/2015/12/18/atadtak-az-orszagosan-otodik-erdei-delikatesz-boltot-2015-12-09/
( forrás: http://hazaivadasz.hu/ )