Receptajánlatok az Ünnepek közeledtével: Egy igazi erdész desszert! – Fatörzs torta– 2016.12.22
Hozzávalók (4 személyre):
6 db tojásból készült piskóta
40 dkg gesztenyemassza
15 dkg porcukor
10 dkg étcsokoládé
10 dkg vaj
1 csomag vaníliás cukor 4 db tojás
Elkészítés
6 tojásból hagyományos piskótát sütünk. Még forrón nedves konyharuhával feltekerjük, majd 4 tojás sárgájából 15 dkg porcukorral és a vaníliás cukorral gőzön habüstben sűrű krémet főzünk. Miután langyosra keverjük, hozzáadjuk a reszelt csokoládét és a vajat.
A lereszelt gesztenyepürét a vajas krémhez keverjük. A piskótatekercset – óvatosan, hogy el ne törjön – kiterítjük, a krém 2/3 részét egyenletesen a piskótalapra kenjük, szorosan feltekerjük (a széle alulra kerüljön). A tekercset bevonjuk a maradék krémmel, villával fatörzsszerűen díszítjük. Csokoládé- vagy marcipánlevelekkel gazdagíthatjuk.
Jó étvágyat!
Az ünnepi menühöz a kitűnő minőségű vadhúst és egyéb fűszereket könnyen beszerezhetik Nézőink, Olvasóink az ERDEI DELIKÁTESZ szaküzletekből:
- http://hazaivadasz.hu/2015/01/22/megnyilt-az-elso-erdei-delikatesz-szakbolt-2015-januar-18-i-adas/
- http://hazaivadasz.hu/2015/07/08/megnyilt-az-orszag-masodik-erdei-delikatesz-szakuzlete-2015-07-05-i-adas/
- http://hazaivadasz.hu/2015/11/08/erdei-delikatesz-szakuzlet-mar-tatabanyan-is-2015-11-08-i-adas/
- http://hazaivadasz.hu/2015/12/11/erdei-delikatesz-bolt-immar-debrecenben-is-2015-12-03/
- http://hazaivadasz.hu/2015/12/18/atadtak-az-orszagosan-otodik-erdei-delikatesz-boltot-2015-12-09/
( forrás: http://hazaivadasz.hu/ )