Receptajánlatok az Ünnepek közeledtével: Egy igazi erdész desszert! – Fatörzs torta– 2016.12.22

fatörzsHozzávalók (4 személyre):

6 db tojásból készült piskóta
40 dkg gesztenyemassza
15 dkg porcukor
10 dkg étcsokoládé
10 dkg vaj
1 csomag vaníliás cukor 4 db tojás

Elkészítés

6 tojásból hagyományos piskótát sütünk. Még forrón nedves konyharuhával feltekerjük, majd 4 tojás sárgájából 15 dkg porcukorral és a vaníliás cukorral gőzön habüstben sűrű krémet főzünk. Miután langyosra keverjük, hozzáadjuk a reszelt csokoládét és a vajat.

A lereszelt gesztenyepürét a vajas krémhez keverjük. A piskótatekercset – óvatosan, hogy el ne törjön – kiterítjük, a krém 2/3 részét egyenletesen a piskótalapra kenjük, szorosan feltekerjük (a széle alulra kerüljön). A tekercset bevonjuk a maradék krémmel, villával fatörzsszerűen díszítjük. Csokoládé- vagy marcipánlevelekkel gazdagíthatjuk.

Jó étvágyat!

Az ünnepi menühöz a kitűnő minőségű vadhúst és egyéb fűszereket könnyen beszerezhetik Nézőink, Olvasóink az ERDEI DELIKÁTESZ szaküzletekből:

( forrás: http://hazaivadasz.hu/ )