Receptajánlatok az Ünnepek közeledtével: Gemenci szarvasgulyás – 2016.12.20

Hozzávalók (4 személyre):

gemenci szarvasgulyás35 dkg szarvas apróhús
5 dkg füstölt szalonna
12 dkg lencse
25 dkg sárgarépa
1 vöröshagyma
1 zöldpaprika
1 szelet zeller
1 csomag zeller zöldje
1 paradicsom
3 gerezd fokhagyma
2 babérlevél
1 ek őrölt paprika
csipetnyi őrölt kömény
só, bors ízlés szerint

Elkészítés

Az apró kockára vágott füstölt szalonnát megpirítjuk, az apróra vágott vöröshagymát, a felaprított zöldpaprikát, paradicsomot egy kicsit megpároljuk és megszórjuk őrölt paprikával. Beledobjuk a felkockázott szarvashúst, majd megszórjuk köménnyel, borssal, zúzott fokhagymával és megsózzuk. Néhány percig folytonos kevergetés mellett pároljuk, majd felöntjük fél liter vízzel. Ha a hús félig megpuhult, hozzátesszük a megmosott lencsét, a babérlevelet, felöntjük két liter vízzel. Ha felforrt, bezöldségezzük, készre főzzük. Csipetkével, tejföllel tálaljuk.

Jó étvágyat!

A kitűnő minőségű vadhúst és egyéb fűszereket könnyen beszerezhetik Nézőink, Olvasóink az ERDEI DELIKÁTESZ szaküzletekből:

( forrás: http://hazaivadasz.hu/ )