Receptajánlatok az Ünnepek közeledtével: Gemenci szarvasgulyás – 2016.12.20
Hozzávalók (4 személyre):
35 dkg szarvas apróhús
5 dkg füstölt szalonna
12 dkg lencse
25 dkg sárgarépa
1 vöröshagyma
1 zöldpaprika
1 szelet zeller
1 csomag zeller zöldje
1 paradicsom
3 gerezd fokhagyma
2 babérlevél
1 ek őrölt paprika
csipetnyi őrölt kömény
só, bors ízlés szerint
Elkészítés
Az apró kockára vágott füstölt szalonnát megpirítjuk, az apróra vágott vöröshagymát, a felaprított zöldpaprikát, paradicsomot egy kicsit megpároljuk és megszórjuk őrölt paprikával. Beledobjuk a felkockázott szarvashúst, majd megszórjuk köménnyel, borssal, zúzott fokhagymával és megsózzuk. Néhány percig folytonos kevergetés mellett pároljuk, majd felöntjük fél liter vízzel. Ha a hús félig megpuhult, hozzátesszük a megmosott lencsét, a babérlevelet, felöntjük két liter vízzel. Ha felforrt, bezöldségezzük, készre főzzük. Csipetkével, tejföllel tálaljuk.
Jó étvágyat!
A kitűnő minőségű vadhúst és egyéb fűszereket könnyen beszerezhetik Nézőink, Olvasóink az ERDEI DELIKÁTESZ szaküzletekből:
- http://hazaivadasz.hu/2015/01/22/megnyilt-az-elso-erdei-delikatesz-szakbolt-2015-januar-18-i-adas/
- http://hazaivadasz.hu/2015/07/08/megnyilt-az-orszag-masodik-erdei-delikatesz-szakuzlete-2015-07-05-i-adas/
- http://hazaivadasz.hu/2015/11/08/erdei-delikatesz-szakuzlet-mar-tatabanyan-is-2015-11-08-i-adas/
- http://hazaivadasz.hu/2015/12/11/erdei-delikatesz-bolt-immar-debrecenben-is-2015-12-03/
- http://hazaivadasz.hu/2015/12/18/atadtak-az-orszagosan-otodik-erdei-delikatesz-boltot-2015-12-09/
( forrás: http://hazaivadasz.hu/ )