Receptajánlatok az Ünnepek közeledtével: Szegedi halászlé – 2016.12.18
Recept – Szegedi halászlé
Hozzávalók:
1 kg ponty
½ kg harcsa
25 dkg kecsege
25 dkg csuka
30 dkg vöröshagyma
25 g fűszerpaprika
10 dkg csemegepaprika
5 dkg paradicsom
2-3 erős paprika
só ízlés szerint
Elkészítés:
A halakat lepikkelyezzük, megtisztítjuk, jó alaposan leöblítjük, az ikrát és tejet félre tesszük. A ponty, a harcsa, a kecsege fejét farkát, valamint a feldarabolt csukát a felkarikázott vöröshagymával hideg vízben feltesszük főni, és mérsékelt tűzön halalaplét készítünk. Közben a ponty, a kecsege és a harcsa törzsét 2 centiméteres szeletekre vágjuk. Majd sózzuk, fűszerpaprikával meghintjük és félretesszük. A halalaplét sózzuk és nagyjából egy órán át lassan forraljuk. Ezután hozzáadjuk a fűszerpaprikát, és addig főzzük, míg a halhús a csontokról leválik. A megfőtt húsról a szálkát eltávolítjuk, majd a hagymával együtt átpasszírozzuk. A bográcsba beleöntjük az alaplevet, a félretett halszeleteket, ikrákat, tejet, majd ízesítjük, és lassan tovább forraljuk. Kb. 15 perces forralás után hozzáadjuk a kis kockákra vágott csemegepaprikát, a paradicsomot és a felszeletelt erős paprikát is. Majd további 10 percig lassan forralva készre főzzük.
Jó étvágyat!
A kitűnő minőségű hal- és vadhúst és egyéb fűszereket könnyen beszerezhetik Nézőink, Olvasóink az ERDEI DELIKÁTESZ szaküzletekből:
- http://hazaivadasz.hu/2015/01/22/megnyilt-az-elso-erdei-delikatesz-szakbolt-2015-januar-18-i-adas/
- http://hazaivadasz.hu/2015/07/08/megnyilt-az-orszag-masodik-erdei-delikatesz-szakuzlete-2015-07-05-i-adas/
- http://hazaivadasz.hu/2015/11/08/erdei-delikatesz-szakuzlet-mar-tatabanyan-is-2015-11-08-i-adas/
- http://hazaivadasz.hu/2015/12/11/erdei-delikatesz-bolt-immar-debrecenben-is-2015-12-03/
- http://hazaivadasz.hu/2015/12/18/atadtak-az-orszagosan-otodik-erdei-delikatesz-boltot-2015-12-09/
( forrás: http://hazaivadasz.hu/ )