M5 TV – Erdei utakon – Reviczky Gáborral – Ajánló – 2024/43. adás – 2024.10.27. vasárnap 16:35

– Felcseperedett az elárvult aranysakál
– Trófeaszemle a Zalaerdő Zrt.-nél
– Erdő Ernő bácsi meséi – A trófea
– Országos Vizsla Főverseny Vásárosnaményban
– Helyzetjelentés a gyulaji dámfellegvárból
– Vadvilág – Októberi csendélet

 

Felcseperedett az elárvult aranysakál

Műsorunkban sok tollas és négylábú állatot bemutattunk már, azonban az aranysakálról még nem esett szó. A Kefag Zrt. egyik munkatársa gondozásába vett egy Kelebia határában megtalált, elárvult aranysakál kölyköt; ő lesz a főszereplő.

Trófeaszemle a Zalaerdő Zrt.-nél

A Zalaerdő Zrt. – a hagyományokhoz híven – idén is a Szentpéterföldei Vadászház előtti tisztáson tartotta meg trófeaszemléjét. A mustrán 101 darab bika trófeája került kihelyezésre.

Erdő Ernő bácsi meséi – A trófea

A trófea a vadász győzelmének, sikerességének fényes bizonyítéka. Trófea lehet egy remek szarvasagancs, egy különleges szépségű prém vagy maga a teljes elejtett állat is. A vadász azonban nem lövöldözhet kénye-kedve szerint a trófeának kiszemelt állatokra.

Országos Vizsla Főverseny Vásárosnaményban

A legrangosabb hazai vizslás vadász megmérettetést, vagyis az Országos Vizsla Főversenyt, idén Vásárosnaményban rendezték meg, ahol 19 kutya és vezetője állt rajthoz. A teljesség igénye nélkül igyekszünk bepillantást adni a különböző versenyszámokba.

Helyzetjelentés a gyulaji dámfellegvárból

Javában tart a dámok barcogása, hiszen mint tudjuk, októbernek ők a főszereplői. És ha dámszarvas, akkor Gyulaj! Ide kirándulunk.

Vadvilág – Októberi csendélet

Vaddisznók, gímszarvasok, muflonok, sőt ezúttal egy kisebb csapat aranysakál is kameránk elé került e heti Vadvilág blokkunkban. Mindenki nagy kitartással keresi az életet jelentő vegetáció kínálatát, hisz közeleg a tél, amely igencsak szegényes felhozatalt biztosít majd állataink számára – ideje felkészülni!

 

Premier műsorunkat 2024. október 27-én, vasárnap 16 óra 35 perctől láthatják Nézőink az M5 TV csatornán!