M5 TV – Gasztro percek – Lencsegulyás – 2023/02. adás – 2023.01.15.

Pörkölt alap – Összevágjuk a sertéscombot 1,5×1,5 cm-re, felkockázzuk a füstölt szalonnát és a vöröshagymát. Aranysárgára pirítjuk, majd teszünk bele színes paprikát, őrölt köményt, tv paprikát, paradicsomot. Ezzel lényegében összeállítunk egy pörkölt alapot.

Lencse – A lencsét felrakjuk főni, benne a felkockázott sárgarépával, petrezselyemgyökérrel. Ízesítjük, majd összekeverjük a pörkölttel. A végén belekarikázzuk a füstölt kolbászt, és meghintjük apróra vágott petrezselyemzölddel. Jó étvágyat!

 

Sertéscomb              0,20 kg
Füstölt kolbász          1 db
Füstölt szalonna       0,15 kg
Sertészsír                  0,10 kg
Vöröshagyma             2 db
Tv paprika                  1 db
Paradicsom                1 db
Színes paprika
Fokhagyma               2-3 gerezd
Erőspaprikakrém
Tejföl                          3 dl
Liszt                            2 evk
Tojás                           1 db
Lencse                        0,20 kg

Sárgarépa                    1 db
Petrezselyemgyökér    1 db
Petrezselyemzöld        1 cs
Őrölt kömény              1 kvk