M5 TV – Gasztro percek – Lencsegulyás – 2023/02. adás – 2023.01.15.
Pörkölt alap – Összevágjuk a sertéscombot 1,5×1,5 cm-re, felkockázzuk a füstölt szalonnát és a vöröshagymát. Aranysárgára pirítjuk, majd teszünk bele színes paprikát, őrölt köményt, tv paprikát, paradicsomot. Ezzel lényegében összeállítunk egy pörkölt alapot.
Lencse – A lencsét felrakjuk főni, benne a felkockázott sárgarépával, petrezselyemgyökérrel. Ízesítjük, majd összekeverjük a pörkölttel. A végén belekarikázzuk a füstölt kolbászt, és meghintjük apróra vágott petrezselyemzölddel. Jó étvágyat!
Sertéscomb 0,20 kg
Füstölt kolbász 1 db
Füstölt szalonna 0,15 kg
Sertészsír 0,10 kg
Vöröshagyma 2 db
Tv paprika 1 db
Paradicsom 1 db
Színes paprika
Fokhagyma 2-3 gerezd
Erőspaprikakrém
Tejföl 3 dl
Liszt 2 evk
Tojás 1 db
Lencse 0,20 kg
Só
Sárgarépa 1 db
Petrezselyemgyökér 1 db
Petrezselyemzöld 1 cs
Őrölt kömény 1 kvk