M5 TV – Gasztro percek – Buga Jakab pecsenyéje – 2022/50. adás – 2022.12.10.
A tisztított vöröshagymát a zsírjára olvasztott húsos szalonnán megpirítjuk. Rátesszük a felszeletelt gombát, valamint a felkockázott parasztkolbászt. Hozzáadjuk a csemegekukoricát, a csicseriborsót, ízesítjük sóval. Gazdagíthatjuk fokhagymával is. Öntünk hozzá fehérbort és megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel. Végül rusztikusra vágott tv paprikát és paradicsomot adunk hozzá. Ezután kevés zsírban megsütjük a pecsenyehúst (ez lehet sertéstarja vagy comb). Mellette megpirítjuk a burgonyát, ugyanabban a serpenyőben. Jó étvágyat!
Sertéstarja 80 dkg
Sertészsír 10 dkg
Húsos szalonna 20 dkg
Vöröshagyma 1 fej
Csemegekukorica 20 dkg
Tv paprika 1 db
Paradicsom 1 db
Gomba 16 dkg
Fehér bor 0,1 dl
Csicseriborsó 10 dkg
Petrezselyemzöld 1 cs
Parasztkolbász 20 dkg
Burgonya 1 kg