M5 TV – Gasztro percek – Bevert tojás Hadik módra – 2022/48. adás – 2022.11.26.
A darált húsból és a többi összetevőből elkészítjük a fasírtot. Kiformázzuk, zsemlemorzsába forgatjuk, majd kisütjük. Az apróra vágott vöröshagymát vajon megpirítjuk, szeletelt gombát és petrezselyemzöldet adunk hozzá, majd sózzuk-borsozzuk. Tejszínes habarással sűrítjük. Ezután forrásban lévő ecetes, sós, babérleveles vízbe, merőkanál segítségével, a feltört tojást beleengedjük. Addig tartjuk benne, míg a fehérje megszilárdul, de a sárgája folyékony marad. Tálaljuk. Az elkészült ételhez jó étvágyat kívánunk!
(Hozzávalók – 4 főre)
Húspogácsa:
Sertés darált hús 50 dkg
Tej
Zsemle 1-2 db
Petrezselyemzöld 1 cs
Só, fehér bors
Tojás 1 db
Zsemlemorzsa 10 dkg
Gombás ragu:
Vaj
Vöröshagyma 1 db
Gomba 50 dkg
Petrezselyemzöld 1 cs
Só, fehér bors