M5 TV – Gasztro percek – Bevert tojás Hadik módra – 2022/48. adás – 2022.11.26.

A darált húsból és a többi összetevőből elkészítjük a fasírtot. Kiformázzuk, zsemlemorzsába forgatjuk, majd kisütjük. Az apróra vágott vöröshagymát vajon megpirítjuk, szeletelt gombát és petrezselyemzöldet adunk hozzá, majd sózzuk-borsozzuk. Tejszínes habarással sűrítjük. Ezután forrásban lévő ecetes, sós, babérleveles vízbe, merőkanál segítségével, a feltört tojást beleengedjük. Addig tartjuk benne, míg a fehérje megszilárdul, de a sárgája folyékony marad. Tálaljuk. Az elkészült ételhez jó étvágyat kívánunk!

(Hozzávalók – 4 főre)

Húspogácsa:

Sertés darált hús           50 dkg
Tej
Zsemle                           1-2 db
Petrezselyemzöld           1 cs
Só, fehér bors
Tojás                               1 db
Zsemlemorzsa               10 dkg

Gombás ragu:

Vaj
Vöröshagyma                 1 db
Gomba                           50 dkg
Petrezselyemzöld           1 cs
Só, fehér bors