M5 TV – Erdei utakon – Reviczky Gáborral – Ajánló – 2024/20. adás – 2024.05.19. vasárnap 16:40

– Vadasparki túra – Vörös mókus
– Múzeumpedagógiai foglalkozás a Vadászati Múzeumban
– Élet az erdőben – Az apró nőszirom és vizsgálata
– Fenntartható visszafejlődés – Palántanevelés és magaságyás
– Vadvilág – Májusi kitekintés…

 

Vadasparki túra – Vörös mókus

Adásunkban a Budakeszi Vadaspark számos lakóját bemutattuk már. Ezúttal egy igen fürge kis állatról ejtünk szót, akit jól ismerhetünk akár a nagyvárosi parkokból is.

Múzeumpedagógiai foglalkozás a Vadászati Múzeumban

Mai rohanó világunkban az ember egyre távolabb kerül a természettől, ezért egyre kevesebb időt tölt a természetes környezet lelki nyugalmat árasztó helyszínein. Hogy ez a trend megváltozzon, szükség van olyan programokra és intézményekre, akik visszavezetik és megismertetik a városiasodott lakosságot az élővilággal. Az ismeretterjesztést a legfiatalabb korban érdemes elkezdeni; ilyen tevékenység zajlik a Hatvani Vadászati Múzeumban.

Élet az erdőben – Az apró nőszirom és vizsgálata

A Peszéri-erdő és a puszta gazdag vegetációja hétről-hétre egyre jobban megmutatja magát. Ezúttal az apró nőszirom egyedeivel ismerkedhetünk meg. A beszűkült élettér, és a védett státusz miatt nagyon fontos e növény állományának feltérképezése is.

Fenntartható visszafejlődés – Palántanevelés és magaságyás

Műsorunkban időről-időre betekintést adunk a Cegléd környéki tanyasi élet napi működésébe. Ezúttal a palántanevelés folyamatába, valamint a magaságyás kialakításának okaiba avat be házigazdánk.

Vadvilág – Májusi kitekintés…

Május van. A természet egyre élénkebb színekkel jelzi, hogy közeledik a nyári bőség ideje. A napsütéses órák száma is fokozatosan növekszik. Ennek apropóján meglestük hazai vadjaink májusi mindennapjait.

 

Premier műsorunkat 2024. május 19-én, vasárnap 16 óra 40 perctől láthatják Nézőink az M5 TV csatornán!