Ajánló – HAZAI VADÁSZ TV Magazin – 2015. november 8-i adás

Gímszarvas Trófeaszemle a Nagysalléri Vadászháznál / Portré: Zétényi Zoltán, a Forestpress hírportál alapítója / Erdei Delikátesz szaküzlet: már Tatabányán is!/ Megújult az Izsákfai Parkerdő! / Gímszarvas Trófeaszemle Szentpéterföldén

Gímszarvas trófeaszemle a Nagysalléri Vadászháznál

Gímszarvas Trófeaszemle a Nagysalléri Vadászháznál

A SEFAG Zrt. Lábod-Nagysallérpusztán, a Nagysalléri Vadászháznál tartotta éves trófeamustráját. “Elégedettek lehetünk, hiszen minden területünkön a tervezett számokat tudtuk hozni. A nyolc vadászterület közül meglepetést hozott a lábodi terület, hiszen itt másfélszer annyi bika került terítékre, mint az előző években. Kiemelkedő területünk még Szántód, hiszen évek óta nagyon jó számokat hoz, komoly minőségű vad-és gímszarvas gazdálkodás folyik a területen. Azt gondolom, ebből a szempontból van okunk a bizakodásra.” – összegezte Dr. Varga Gyula Vadgazdálkodási osztályvezető a SEFAG Zrt. elért eredményét.

Zétényi Zoltán

Portré: Zétényi Zoltán, a Forestpress hírportál alapítója

Mai rohanó világunkban a médiából érkező hírfolyamokból nem könnyű kiválasztani a minket érdeklő anyagokat. A nap minden percében óriási mennyiségű információ ér bennünket.  Így van ez az erdész – vadász média világában is! Ezért komoly segítség az eligazodásban ha egy stabil, és hiteles hírforrást tudunk felkeresni, mint amilyen a Forestpress. A 2003-ban indult első magyar erdészeti hírportál alapítójával, Zétényi Zoltánnal a HAZAI VADÁSZ stábja gyakran találkozik a különböző rendezvényeken. Az erdész – vadász témákhoz kapcsolódó viszonyáról, az erdő és a vadvilág egészségét érintő hatások megítéléséről, és újságírói hitvallásáról kérdeztük.

Erdei Delikátesz

Erdei Delikátesz szaküzlet: már Tatabányán is!

Miskolc és Székesfehérvár után immár harmadszor avattak Erdei Delikátesz szaküzletet – ezúttal Tatabányán. Az “Erdők ínyencfalatai” a Vértesi Erdő Zrt. jóvoltából érkezett meg a város egy jól megközelíthető, forgalmas helyére. A társaság kiemelten kezeli, hogy tevékenységük a közjót szolgálja, erdei termékeik eljussanak a lakossághoz és annak ellátását szolgálják. Céljuk a helyi termékek megismertetése, az állami erdőgazdaságok termelési tevékenységében rejlő sokszínűség bemutatása. – „Egyre több erdőgazdaságnak és városnak fontos az Erdei Delikátesz bolthálózat, van is kereslet rá. Kiváló minőségű magyar élelmiszerek találhatóak meg itt. Ami a kuriózum benne, hogy állami erdőgazdaságok területéről származó, maguk az erdőgazdaságok által előállított finom prémium élelmiszerekről beszélhetünk.” – Dr. Bitay Márton Örs állami földekért felelős államtitkár, FM.

 Megújult az Izsákfai parkerdő

Megújult az Izsákfai Parkerdő!

A Szombathelyi Erdészeti Zrt. közjóléti programjának keretében került sor az Izsákfai Parkerdő átadó ünnepségére. Az ünnepi beszédek után a Celldömölki Városi Általános Iskola második osztályos tanulóinak műsora következett, majd a szalagátvágás során hivatalosan is átadták a látogatóknak az Celldömölk-Izsákfai Parkerdőt az új tanösvénnyel. – „A Szombathelyi Erdészeti Zrt. Vas megye állami erdeinek kezelője. Valamennyi jelentős állami erdővel rendelkező nagyobb városának térségében megújítjuk a parkerdőket. A mai nap került sor a Celldömölk-Izsákfai parkerdő átadására, amely 9 millió Forintos költségből valósult meg a társaság saját forrásaiból.” – Bakó Csaba erdőgazdálkodási igazgató, Szombathelyi Erdészeti Zrt.

Gímszarvas trófeaszemle Szentpéterföldjén

Gímszarvas Trófeaszemle Szentpéterföldén

A ZALAERDŐ Zrt. október 9-én tartotta meg hagyományos trófeaszemléjét Szentpéterföldén. – „Úgy ítéltük meg a kollégáinkkal, hogy az idei szeptember különböző agancsfelrakásokat hozott. Volt olyan agancs, ami többet mutatott sokkal, mint amit a mérlegen megállapítottunk. Valamint volt olyan, amely kevesebbet ígért a mért súlyhoz, tehát sokkal nehezebb volt, mint amire becsültük. A teríték darabszáma szeptember hónapban 131 db volt, ennyi került bírálatra. Ebben van 4-5 darab elhullás, a többi pedig elejtésből származik. Ami az előző évekhez képest figyelemreméltó, az a megnövekedett aranyérmesek darabszáma. Összesen 16 db aranyérmes gím agancs került terítékre.” – Páll Tamás vadászati felügyelő, Zalaerdő Zrt.

Filmünket november 8-án 11:00 órakor láthatják Nézőink a HAZAI VADÁSZ TV Magazinban, az ECHO TV csatornán!

 

www.fhmag.hu

www.facebook.com/fhmag

http://www.idokep.hu/erdomezo 

www.facebook.com/echotelevizio

http://echotv.hu/hazai-vadasz