Díjat nyert a Gemenc Vándorpont

Elismerték a Gemenc Vándorpont elnevezésű kerékpáros és ökoturisztikai bázis építészeti értékeit

A Bács-Kiskun Megyei Építész Kamara pályázatán díjazták a Gemenc Zrt. többfunkciós közjóléti beruházásként megvalósuló épületét.

Az Év Háza Bács-Kiskun Megyében 2015 című pályázaton nyert díjat a Gemenc Zrt. Baján található kerékpáros és ökoturisztikai bázisa. A Gemenc Vándorpont többfunkciós épületkomplexum a gyalogos és a vízi turistáknak is ideális pihenőhelye, de a legtöbb szolgáltatást a kerékpárosok tudják igénybe venni, hiszen ez az épület kerékpárjavító műhellyel, kerékpártárolóval, mosodával, közösségi információs helyiséggel várja a kirándulókat.

Gemenc Vándorpont2

A pihenést függő- és hintaágyak biztosítják, a felső faburkolatos szint pedig nagy üvegfelületeivel remek kilátást biztosít a Dunára és a gemenci erdőre. Az a terület, ahol az új komplexum megépült, fontos turisztikai csomópont, hiszen Baján, a IV. Károly rakparton, a Duna bal partján, a Türr István közforgalmú híd bajai hídfőjének közvetlen közelében alakították ki. Az új létesítményt érinti az Országos Kéktúra, a Magyar Zarándokút, valamint az EuroVelo 6 kerékpáros túraútvonal is.VPont_01 (762x1280)

 

 

A díjjal Fábik Zoltán, Lepsényi Ákos, Várhelyi Gergely építészek kiváló munkáját ismerték el.

 

Gemenc Vándorpont3

Forrás: Baricz Árpád, Beszédírók  Kft.

Fotó: Csontos Péter, Gemenc Zrt.