M5 TV – Erdei utakon – Reviczky Gáborral – Ajánló – 2024/25. adás – 2024.06.23. vasárnap 16:45

– Vadasparki túra – Ázsiai kiskarmú vidra
– Pálos emlékhely a Börzsöny mélyén
– Közjóléti beruházás a magánerdőkben
– Homokfásítás a Kiskunságban
– Gyermekprogramok a Somogyi Erdők Napján

 

Vadasparki túra – Ázsiai kiskarmú vidra

Folytatjuk Vadasparki túra sorozatunkat, ezúttal azonban a korábbi Budakeszi helyszín helyett, a szolnoki Bagolyvár Vadasparkból jelentkezünk. A nyári melegben irigykedve tekintettük meg a vidrákat, akik pancsolással védekeztek a hőség ellen.

Pálos emlékhely a Börzsöny mélyén

Észak-Magyarország egyik szakrális helyszínére látogatunk el. A Börzsöny erdőségének mélyén található pálos emlékhely méltó módon emlékezik meg az egyetlen magyar alapítású szerzetesrend múltjáról.

Közjóléti beruházás a magánerdőkben

Az erdő hármas funkcióját – vagyis a védelmi, a gazdasági és a közjóléti dimenzióit – nemcsak az állami erdészetek, hanem a magánerdő gazdálkodók is fontosnak tartják. A kiválóan működő egységes gazdálkodási forma eredményezi azt, hogy a közjóléti funkciónak is megfelelő erdő, becsábítja a természetjárót az erdei környezetbe.

Homokfásítás a Kiskunságban

A Kiskunsági Erdészet egy szakmai nap keretében vendégül látta, az ország több pontjáról ideérkező, erdészeti szakembereket. A találkozó apropóját a klímaváltozás elleni védekezés adta, hiszen a kiskunsági erdészeknek nagy tapasztalat áll rendelkezésére a száraz, homokos talajt megkötő erdők telepítésében.

Gyermekprogramok a Somogyi Erdők Napján

A Somogyi Erdők Napja rendezvény a Ropolyi-tó partján nyitotta meg kapuit, minden érdeklődő számára. Mi azonban a legifjabb generáció felé fordultunk és az ő közösségi lehetőségeiket vettük górcső alá.

 

Premier műsorunkat 2024. június 23-án, vasárnap 16 óra 45 perctől láthatják Nézőink az M5 TV csatornán!