M5 TV – Erdei utakon – Reviczky Gáborral – Ajánló – 2024/19. adás – 2024.05.12. vasárnap 16:40

– Fák, Virágok – Színkavalkád Jeliben
– Felelős fakitermelés a bujáki erdőkben
– Nemzeti Kincsünk az Erdő – A fa, mint ipari nyersanyag
– Erdőtelepítés a Kiskunságban
– Erdő Ernő bácsi meséi – A madarak fészke
– Madarak otthona készül; madárodú a természetben

 

Fák, Virágok – Színkavalkád Jeliben

A tartós jó idő beálltával, a különböző növényfajták virágzása folyamatban van. Nincs ez másképpen, a már jól ismert Jeli arborétumban sem. Nem csak a magnólia virágzik ilyenkor, hanem a Júdásfa is.

Felelős fakitermelés a bujáki erdőkben

Az erdőgazdálkodás igen összetett tevékenység, melynek szerteágazó részei vannak. Ezen részek egyik eleme, a fakitermelés, amely mai világunkban, igen sok ellenszenvet vált ki az emberekben. Ismerjük meg a szakmai hátterét és szükségességét a fakitermelésnek.

Nemzeti Kincsünk az Erdő – A fa, mint ipari nyersanyag

A fa végigkísérte az embert történelme folyamán, és ma is az egyik legfontosabb nyersanyagunk. Szépsége, könnyű megmunkálhatósága, jó fizikai tulajdonságai miatt.

Erdőtelepítés a Kiskunságban

A korábbiakban bemutatott fakitermelés után következhet az újjáéledő erdő első lépcsőfoka, a faültetés. Az Észak-Kiskunsági Erdészet erdőtelepítési munkáiba tekintünk bele.

Erdő Ernő bácsi meséi – A madarak fészke

Ebben az epizódban a különféle madarak lakóhelyéül szolgáló fészkek kialakításáról, építéséről mesél Erdő Ernő bácsi. Ahány madár, annyi szokás.

Madarak otthona készül; madárodú a természetben

Adásunkban végigkísértük egy fa életét, a kitermeléstől, a megújuláson át, a felhasználásig. Látogassunk el Diósjenőre, ahol első kézből nézhetik meg, a fa, egy igen hasznos felhasználási területét.

 

Premier műsorunkat 2024. május 12-én, vasárnap 16 óra 40 perctől láthatják Nézőink az M5 TV csatornán!