M5 TV – Erdei utakon – Reviczky Gáborral – Ajánló – 2024/7. adás – 2024.02.18. vasárnap 16:40

– Magyar agár a művészetben
– Díjazták a kiemelkedő civil kezdeményezéseket
– Lulla Cottage – angol villa a szőlőhegyen
– Füvészkert műhely – Fonalból kiskacsa készül
– Erdő Ernő bácsi meséi – A véreb
– Kaszói vadállomány és vérebfővizsga

 

Magyar agár a művészetben

A Magyar agár kialakulásának történelmét sok helyen fedi homály, de abban bizonyosak lehetünk, hogy a Kárpát-medencében éltek agár típusú kutyák már több ezer évvel ezelőtt is. Fő tulajdonságaik, a gyorsaság, az éles látás, illetve a kitartásra szelektált testfelépítés. Nem csoda hát, hogy egyes művészek figyelmét is megragadja ez a kutyafajta.

Díjazták a kiemelkedő civil kezdeményezéseket

  1. február 1.-én adták át a Civil díjat, melynek célja az, hogy évről-évre megmutassa a legkiemelkedőbb kezdeményezéseket a civil közösség és a nagyközönség számára egyaránt.

Lulla Cottage – angol villa a szőlőhegyen

Korábbi adásunkból már ismerősen csenghet Lulla település neve kedves nézőinknek. Itt él Szabó László, egy meglehetősen rendhagyó házban. Ha a Balaton nem azonosítaná be a helyszínt, azt hihetnénk, hogy Anglia külvárosában járunk.

Füvészkert műhely – Fonalból kiskacsa készül

Korábbi adásunkban fonalat festettünk; ezúttal ezzel a fonállal fogunk dolgozni. A gondos kézmozdulatokat igénylő munka során bármilyen állatot lehetséges megalkotni: most épp egy kiskacsát.

Erdő Ernő bácsi meséi – A véreb

A véreb az egyik legokosabb vadászkutya. Rendkívül jó a szaglása, így kiválóan képes elvégezni feladatát, amely a sebzett vad megtalálását jelenti.

Kaszói vadállomány és vérebfővizsga

Korábban bemutattuk Somogy zöld szívét, Kaszót, azonban akkor, csak a látnivalókra terjedt ki adásunk. Mivel országos szinten is meghatározó a kaszói vadállomány, ezúttal ennek eredtünk utána. Emellett bepillantást adunk a kaszói vérebvizsga eseményébe.

 

Premier műsorunkat 2024. február 18-án, vasárnap 16 óra 40 perctől láthatják Nézőink az M5 TV csatornán!