M5 TV – Erdei utakon – Reviczky Gáborral – Ajánló – 2024/4. adás – 2024.01.28. vasárnap 16:40

– A Soproni Egyetem is részt vett az Educatio kiállításon
– Nemzeti Kincsünk az Erdő – Erdészeti oktatás
– Kunpeszér fajgazdag erdősége
– Erényi Alajos életmú-kiállításán jártunk
– Balatoni jégvilág született…
– Vadvilág – Havas gyulaji életképek

 

A Soproni Egyetem is részt vett az Educatio kiállításon

Az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás hazánk legnagyobb, több évtizede megrendezett oktatási expója, melyet idén januárban is megrendeztek. A Soproni Egyetem is képviseltette magát az eseményen.

Nemzeti Kincsünk az Erdő – Erdészeti oktatás

Az erdészet tudománya hosszú, évszázados fejlődés eredménye. Az erdőmesterek a szakma megtanulása után különféle erdészeti munkák során ápolják és fenntartják az erdő ökológiai egységét.

Kunpeszér fajgazdag erdősége

Korábbi műsorunkban a kunpeszéri táj szinte végtelennek tűnő síkságát mutattuk be, ezúttal viszont egy vadregényesebb erdei helyszínt tárunk Nézőink elé. Koszta Mihály természetvédelmi őr a terület növény- és állatvilágába ad betekintést.

Erényi Alajos életmű-kiállításán jártunk

Somogy vármegye északkeleti, dombokkal tagolt területén fekszik Lulla község. Ide kirándulunk; konkrétan Erényi Alajos festőművész és órásmester életmű-kiállítását tekintjük meg.

Balatoni jégvilág született…

Január első heteiben csikorgó hideg levegő árasztotta el hazánkat. A Balaton déli partján varázslatos jégvilág jött létre, hiszen a víz a fagyos szélben kicsapott a partra, és szinte azonnal ráfogyott a fűszálakra, növényekre és az összes parti tereptárgyra.

Vadvilág – Havas gyulaji életképek

Az idei tél hőmérsékleti változatossága különféle helyeken, különböző színekben mutatkozik meg. Mostani gyulaji utunkon viszont bárhol is álltunk meg filmes cserkelésünk okán, mindenhol a fehér szín köszöntötte stábunkat.

 

Premier műsorunkat 2024. január 28-án, vasárnap 16 óra 40 perctől láthatják Nézőink az M5 TV csatornán!