M5 TV – Gasztro percek – Buga Jakab pecsenyéje – 2022/50. adás – 2022.12.10.

A tisztított vöröshagymát a zsírjára olvasztott húsos szalonnán megpirítjuk. Rátesszük a felszeletelt gombát, valamint a felkockázott parasztkolbászt. Hozzáadjuk a csemegekukoricát, a csicseriborsót, ízesítjük sóval. Gazdagíthatjuk fokhagymával is. Öntünk hozzá fehérbort és megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel. Végül rusztikusra vágott tv paprikát és paradicsomot adunk hozzá. Ezután kevés zsírban megsütjük a pecsenyehúst (ez lehet sertéstarja vagy comb). Mellette megpirítjuk a burgonyát, ugyanabban a serpenyőben. Jó étvágyat!

 

Sertéstarja                     80 dkg
Sertészsír                      10 dkg
Húsos szalonna            20 dkg
Vöröshagyma                1 fej
Csemegekukorica         20 dkg
Tv paprika                     1 db
Paradicsom                   1 db
Gomba                         16 dkg
Fehér bor                      0,1 dl
Csicseriborsó                10 dkg
Petrezselyemzöld          1 cs
Parasztkolbász              20 dkg
Burgonya                      1 kg