Adventi Összefogás a kárpátaljai közösségekért!

Adventi Adománygyűjtés: kárpátaljai óvodák, iskolák, gyermekotthonok, idősek otthona számára. Több információ:CIVIL Információs Portál: https://civil.info.hu-Civil Közösségi Szolgáltató Központok. “Örömmel működünk együtt a Katolikus Karitásszal annak érdekében, hogy az adományokkal is segítsünk a kárpátaljai rászorulóknak. Az adománygyűjtés során 23 darab intézményeknek szervezünk gyűjtést, amelyek szórványtelepüléseken működnek Kárpátalján.”

Ilyen intézmények például: gyermekotthonok, bentlakásos intézmények, általános-és középiskolák, óvodák, ingyen konyhák, kollégiumok, karitatív központok. Az adománygyűjtés kapcsán a Civil Központok felvették a kapcsolatot az adott intézményekkel, és felmérték azon adományok körét, amelyekre a jelenlegi helyzetben szükségük van. Az igények között tartós élelmiszerek, felnőtt és gyerek téli ruházat, tanszerek szerepelnek.

Az adománygyűjtő projekt országosan a Miniszterelnökség Civil és Társadalmi Kapcsolatokért felelős Helyettes Államtitkársága, a Civil Központok hálózata és a Katolikus Karitász együttműködésével kerül megrendezésre. Az adományok Budapestre december első hetében érkeznek a megyei civil központokból. A csomagok kiszállítását Kárpátaljára a Katolikus Karitász végzi és ez a december 5-ei héten történik.

Katolikus Karitász egyházi jogi személyiségű közcélú  humanitárius szervezet, amely korra, nemre, felekezeti hovatartozásra való tekintet nélkül segíti a rászorulókat szociális intézmények fenntartása és különböző segélyprogramok, akciók útján. Munkájukat a nagy nemzetközi segélyszervezetek által kidolgozott és elfogadott alapelvek, szabványok határozzák meg. Legfontosabbnak azt tartják, hogy a karitász hálózatban dolgozó önkéntes és hivatásos munkatársak személyes szeretete jusson el az általunk támogatott emberekhez. A szeretetszolgálatot közösségben gyakorolják  és ezekbe a közösségekbe szeretettel várnak minden érdeklődőt.

 

Magyarország eddig is minden tőle telhetőt megtett, hogy segítsen, óvodákat, iskolákat újított fel, különböző támogatásokat nyújtott intézmények, civil szervezetek számára.

Ezek a programok, az adománygyűjtések és a segítségnyújtások azért fontosak, hogy az emberek érezzék, hogy van jövő Kárpátalján!