M5 csatorna – Erdei utakon – Reviczky Gáborral – Ajánló – 11. adás – 2020.02.29. szombat 12:30

– Kaszó Kupa Országos Véreb Fővizsga 2020 – 2. rész
– Erdő Ernő bácsi meséi – Milyen állat a véreb?
– Keresztek és szimbólumok a Mecsekben
– Vadetetés a Zselici Erdészetnél
– Kék vércse védelmi program – megjelent a Kék könyv
– 27. FEHOVA rendezvény a Hungexpo-n

 

Kaszó Kupa Országos Véreb Fővizsga 2020 – 2. rész

Előző adásunkban a Kaszó Kupa vérebverseny kapcsán megismerkedtünk néhány kitűnő kutyával, valamint az egyik eb utánkereséses munkájába is bepillanthattunk. Mostani adásunkban, egy újabb véreb mutatja meg, mire képes.

Erdő Ernő bácsi meséi – Milyen állat a véreb?

A véreb az egyik legokosabb vadászkutya fajta. Kiválóan idomítható, nevelhető. Rendkívül jó szaglása miatt az utánkereséses munkára felettébb alkalmas.

Keresztek és szimbólumok a Mecsekben

A mecseki erdőkben számtalan – kőből vagy fából – készült keresztet fedezhet fel a természetjáró. Vajon mire emlékeztetnek bennünket ezek a szimbólumok? Milyen történelmi és kulturális jelentőségük van ezeknek a jelképeknek?

Vadetetés a Zselici Erdészetnél

A téli időszakban kiemelt fontosságú a vad kiegészítő takarmányozása, hiszen az állatok ekkor nehezebben jutnak élelemhez. A Zselici Erdészethez látogattunk, hogy megtudhassuk, hogyan is történik mindez.

Kék vércse védelmi program – megjelent a Kék könyv

Nemzetközi sikert ért el egy magyar könyv, amely egy brit szakmai szervezet első díját nyerte el. A kék vércse ökológiájáról és megőrzéséről készült könyv a 2012-2018 között futó Kékvércse-védelmi LIFE program munkatársainak tollából született. A kötet a Kárpát-medence egyik legkülönlegesebb madarát, a kék vércsét és védelmét hivatott bemutatni.

27. FEHOVA rendezvény a Hungexpo-n

FEHOVA – a Kárpát-medence vadászainak, horgászainak és természetkedvelőinek nagyszabású találkozója, idén is kitárta kapuit. 2020-ban, az évenként megtartott rendezvény, immár 27. alkalommal várta az érdeklődőket.

 

Premier műsorunkat 2020. február 29-én, szombaton 12 óra 30 perckor láthatják Nézőink az M5 TV csatornán!