Ajánló – HAZAI VADÁSZ TV Magazin – 2015. november 14 – szombat 17:30 óra

X. Jubileumi Délnyugat-Cserháti Trófeaszemle Katalin-pusztán / Vértesi Erdő Zrt. jóvoltából felújították a Somló-hegyi kilátót / Portré: Maróti Béla, a Magyar Véreb Egylet vezetőségi tagja / Gímbika Trófeamustra a Kaszó Zrt.-nél / Sasfészek-kilátót, lombkorona ösvényt és erdei játszóteret avattak a Gyulaj Zrt.-nél / Átadásra került a Budakeszi Vadaspark felújított fogadóépülete

 

1-Katalin-puszta

X. Jubileumi Délnyugat-Cserháti Trófeaszemle Katalin-pusztán

Az Ipoly Erdő Zrt. Váci és Nyugat-Cserháti Erdészet által rendezett trófeaszemlének a korábbi évekhez hasonlóan idén is a Katalin-pusztai Kirándulóközpont és Erdei Iskola parkja adott helyet. A rendezvény a szakmabelieken kívül civileket, nagycsaládosokat is vonzott. A díszes bemutató mellett külön erre a napra szervezett programok, helyben elkészített ízletes vadétkek, büfé és erdei bolt (helyi termékekkel, ajándékokkal) várták az érdeklődőket.

2-Vértessomló

Vértesi Erdő Zrt. jóvoltából felújították a Somló-hegyi kilátót

A Vértesi Erdő Zrt. számára fontos küldetés, hogy tevékenységét megismertesse a lakossággal, a társadalmi szereplőkkel. A társaság évről évre a tulajdonos engedélyével és elvárása szerint létesít, vagy újít fel közjóléti berendezéseket működési területén. Az erdőgazdaság a terület kezelőjeként kapcsolódott be a Vértessomlói Kilátó felújításába, mely a település melletti 315 méter magas Somló hegy tetején található.

3-Maróti Béla

Portré: Maróti Béla. a Magyar Véreb Egylet vezetőségi tagja

Maróti Béla a magyar vérebtenyésztés emblematikus alakja, rendkívül nagy tudású előadó, a Magyar Véreb Egylet vezetőségi tagja. Munkásságával fantasztikus eredményeket érnek el a magyar vérebvezetők és a magyar vérebek. A 2014-ben megrendezett Gödöllői Vadásznapokon Pechtol János, az OMVV ügyvezető elnöke a Magyar Természeti- és Vadászati Örökségért érdemkereszt kitüntetésben részesítette.

4-Kaszó

Gímbika Trófeamustra a Kaszó Zrt.-nél

A hagyományoknak megfelelően 2015. október másodikán tartotta meg a Kaszó Zrt. hagyományos trófeaszemléjét “Ünnepnapok Kaszón” címmel a Vadászházuknál található Hubertusz-keresztnél. A rendezvényen összesen 73 trófea lett bemutatva, amelyek között akadtak kapitális nagyságúak, illetve igazi különlegességek is.

5-Gyulaj

Sasfészek-kilátót, lombkorona ösvényt és erdei játszóteret avattak a Gyulaj Zrt.-nél

A Gyulaj Zrt. a közjóléti törekvéseinek köszönhetően 2015. október 9-én átadta a lengyel-annafürdői Sasfészek-kilátót, Lombkorona ösvényt és erdei játszóteret. Az ünnepélyen a rossz idő ellenére sok látogató jelent meg, számos iskolai és óvodás- csoporttal együtt. Az új, nagyszerű erdei objektumok és kreatív, tanulást is segítő eszközök valódi szabadtéri, erdei élményt biztosítanak leendő látogatóiknak.

6-Budakeszi

Átadásra került a Budakeszi Vadaspark felújított fogadóépülete

A megnövekedett látogatószámra való tekintettel a Pilisi Parkerdő Zrt. kezelésében lévő Budakeszi Vadaspark új fogadóépülete korszerű és akadálymentes lett. A Vadaspark az új fogadóépületén kívül új pénztárhelyiségekkel, Baba-Mama Kuckóval, felújított és kibővített babakocsi-tárolóval, továbbá új és akadálymentesített mellékhelyiségekkel várja ezentúl a látogatókat.

 

Filmünket november 14-én szombaton este, 17:30 órakor láthatják Nézőink a HAZAI VADÁSZ TV Magazinban, az ECHO TV csatornán!

 

www.hazaivadasz.hu

www.facebook.com/fhmag

http://www.idokep.hu/erdomezo

www.facebook.com/echotelevizio

http://echotv.hu/hazai-vadasz