Az “Erdők ínyencfalata” megérkezett Tatabányára a Vértesi Erdő Zrt. jóvoltából – 2015.10.09.

Miskolc és Székesfehérvár után immár harmadszor avattak Erdei Delikátesz boltot – ezúttal Tatabányán! 34

Az ünnepség megnyitójaként “Felhívó jel” majd “Köszöntés” hangzott el a Vértesi Erdő Zrt. Vadászkürt együttes előadásában, Ruppert József vezetésével.

22 21 19 20

Az ünnepségen részt vett Dr. Bitay Márton Örs állami földekért felelős államtitkár, FM, Popovics György a Komárom-Esztergom megyei közgyűlés elnöke, Kocsis Mihály vezérigazgató Vértesi Erdő Zrt., Dr. Kancz Csaba Komárom-Esztergom megyei kormánymegbízott, Farkas Gábor rendőrezredes Komárom-Esztergom megyei Rendőrkapitányság, Schmidt Csaba Tatabánya megyei jogú város polgármestere, valamint a társerdőgazdaságok megjelent képviselői, környező települések polgármesterei, Vértesi Erdő Zrt. munkatársai.

24 23

A Vértesi Erdő Zrt. számára fontos küldetés, hogy a tevékenységét megismertesse a lakossággal, a társadalmi szereplőkkel. A társaság kiemelten kezeli, hogy tevékenységük a közjót szolgálja, erdei termékeik eljussanak a lakossághoz és annak ellátását szolgálják. Céljuk a helyi termékek megismertetése, az állami erdőgazdaságok termelési tevékenységében rejlő sokszínűség bemutatása.

4

26

Dr. Bitay Márton Örs állami földekért felelős államtitkár, FM

„Egyre több erdőgazdaságnak és városnak fontos az Erdei Delikátesz bolthálózat, van is kereslet rá. Kiváló minőségű magyar élelmiszerek találhatóak meg itt. Ami a kuriózum benne, hogy állami erdőgazdaságok területéről származó, maguk az erdőgazdaságok által előállított finom prémium élelmiszerekről beszélhetünk. Fontos, hogy a magyar háziasszonyok számára elérhetőek legyenek a vadhúsok, illetve az erdei termékek, amit itt most meg tudnak vásárolni. Ez egy a Vértesi Erdő Zrt. közjóléti tevékenységei közül, mely mind arról szól, hogyan lehetne az emberekhez közelebb hozni az erdőgazdálkodást, vagy magát az erdőt.”

17

27

Kocsis Mihály vezérigazgató, Vértesi Erdő Zrt.

„Örömmel mondhatjuk, hogy a közjóléti tevékenységünk során az immateriális kínálatainkat nagyon fogyasztják a turisták. Azért dolgozunk, hogy minél több olyan termékünk legyen, amit be tudunk mutatni az embereknek, meg tudjuk velük kínálni  őket. Az igényes erdőgazdálkodó figyel mindenre, ezért ajánljuk ezt a boltot. Remélem, hogy eljön rövidtávon az az idő, amikor az üzletet ki tudjuk helyezni, lesz egy mobil része, ahol több turista fordul meg. A tulajdonosi joggyakorló világos célokat fogalmazott meg számunkra: vidékfejlesztés, munkahely teremtés. Ez egy tudatos stratégia része, amely még újabb meglepetésekkel szolgál a jövő évre is.”

30 31 32 33

25

Schmidt Csaba polgármester, Tatabánya megyei jogú város

„Nagy öröm számunkra, hogy ilyen erdészete van a városnak, hogy nemcsak a gazdasági megalapozottságot, hanem a jóléti szolgáltatásokat is fontosnak tartja, akár kilátó építést, akár az Erdei Delikátesz boltot, akár a Tatabányai Hőerőmű biomasszával történő ellátását illeti. Mindegyik nagyon jövőbemutató és szolgálja azt, hogy a tatabányai és a megyei emberek magukénak érezzék a Vértes és a Gerecse erdejét és rajta keresztül az erdőgazdaságot is. Az erdei ételek a magyar emberek étrendjében benne voltak évszázadokon át. Nemcsak a vadhúsra gondolunk, hanem az erdőben fellelhető gombákra, mézre, gyümölcsökre. Tudván, hogy őseink milyen egészségesek voltak, figyelnünk kell arra, hogy minél kevesebb adalékanyagot, minél természetesebb anyagokból készülő ételeket együnk. Ebben a boltban kapható ételek ilyenek, ezért mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy nézzen be az Erdei Delikátesz boltba.”

5 6 7 8

28

Krausz Vivien üzletvezető, Erdei Delikátesz szaküzlet, Tatabánya

„Tatabányán máshol ilyen üzlettel nem lehet találkozni. Nagyon különleges erdei termékekkel szolgálhatunk a kedves Vásárlóknak, melyeket a Vértesi Erdő Zrt.-n túl más erdőgazdaságoktól szerzünk be – többek közt saját mézek, fűszerek, szörpök, ivólevek. Stratégiai termékünk a vadhús, melyet a VADEX Zrt.-től kapunk, valamint nagyon népszerű a szarvashús, vaddisznóhús, fürj. A hűtőkön kihelyezett receptek segítenek a háziasszonyoknak ezen ételek elkészítésében. Tél közeledtével a hét féle ízben megtalálható Mecsekerdő Zrt. 100%-os gyümölcsleveit bátran ajánlom a kisgyermekek részére, hiszen magas a vitamintartalmuk. Boltunk viszonylag központi részen, az erdőgazdaság épületével szemben található. Kész, konyhakészre elkészített mirelit árut is forgalmazunk: tokhal, pontyszeletek, halászlé, halbelsőségek. Igazi kuriózumnak számítanak az ét-, tej- és diabetikus csokoládéink, valamint a különféle ízesítésű szörpjeink, amelyek levendulás, mogyorós, és jázminos ízekben kaphatóak.”

9 10 11 12 13 14 15 29

17

Filmünket november 8-án 11:00 órakor láthatják Nézőink a HAZAI VADÁSZ TV Magazinban, az ECHO TV csatornán!

 

www.hazaivadasz.hu

www.facebook.com/fhmag

http://www.idokep.hu/erdomezo 

www.facebook.com/echotelevizio

http://echotv.hu/hazai-vadasz