MEGOSZ 2015. évi nagyrendezvénye – 2015.10.03.

„A magánerdők Magyarország vidékfejlesztési programjában” mottóval köszöntötte a Magánerdőtulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége (MEGOSZ) 2015. évi nagyrendezvényén Dr. Sárvári János ügyvezető elnök az egybegyűlteket

4

8 16

A vendégeket Dr. Bitay Márton Örs államtitkár (FM), Jakab István a Parlament alelnöke, a MAGOSZ elnöke, Kis Miklós Zsolt a Miniszterelnökség vidékfejlesztésért felelős államtitkára, Győrffy Balázs a NAK elnöke, az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottsága Erdészeti Albizottságának elnöke és Szakács Sándor az OEE Erdélyi Helyi Csoportjának elnöke köszöntötte. Ezt követően az Erdő és a Vadgazdálkodási Törvények módosításáról hallottunk részletes előadást, majd a Vidékfejlesztési Programmal és annak erdészeti fejezetével ismerkedhettünk meg.

15 6 21 20 19 18
A rendezvényen részt vett továbbá Szakács Sándor az OEE Erdélyi Helyi Csoportjának elnöke, Luzsi József MEGOSZ elnöke, Mőcsényi Miklós, a FAGOSZ főtitkára, Kárpáti Béla Erdészeti és Energetikai Szaporítóanyag Terméktanács elnöke, Kis János MERD elnöke, Dudás Péter Erdészeti és Faipari Dolgozók Országos Szövetségének elnöke.

22

1 3

Idén a 25. évfordulóját ünneplő Kuhn rakodógép Kft. adott otthont az ünnepélyes rendezvénynek. Az országos találkozón elhangzottak a vidékfejlesztés jövőbeli erdészeti műveletei köré csoportosultak, mivel ez határozza meg a magánerdő gazdálkodás jövőbeni fő irányait. A jelenlévők tájékoztatást kaphattak a magánerdősöket élénken foglalkoztató jogszabályi háttér várható változásairól.

14 7

Dr. Bitay Márton Örs állami földekért felelős államtitkár kijelentette, hogy az erdőgazdálkodást érintő szabályozások felülvizsgálatának kiemelt célja, hogy az erdők a társadalom, különösen a vidéki lakosság számára továbbra is egészséges környezetet és megfelelő gazdasági biztonságot nyújtsanak.

5 2

Az Erdőtörvényt 2016. első félévében tervezik elfogadni és abban maximálisan figyelembe veszik az erdőgazdálkodói véleményeket. A Vidékfejlesztési Programban nem csökkentek, inkább növekedtek az erdészetre szánt pénzek és az erdőkár enyhítési (erdészeti potenciál), valamint az erdészeti géptámogatási rendeleteket már az idén meg kívánják nyitni, a többi erdészeti műveletre pedig 2016-ban kerül sor úgy, hogy a 2016. tavaszi erdőtelepítés szezonra már az erre vonatkozó pályázat is megjelenjen.

1 23
Délután a STIHL, a VALKON 2007 KFT. és a házigazda KUHN Rakodógép Kft. előadásait és bemutatóit tekinthették meg az érdeklődők, majd a Világbajnok IV. helyezett Magyar Fakitermelő Válogatott látványos műsora zárta a rendezvényt.

10

Filmünket október 25-én 11:00 órakor láthatják Nézőink a HAZAI VADÁSZ TV Magazinban, az ECHO TV csatornán!

 

www.fhmag.hu

www.facebook.com/fhmag

http://www.idokep.hu/erdomezo 

www.facebook.com/echotelevizio

http://echotv.hu/hazai-vadasz