M5 TV – Gasztro percek – Csáky rostélyos galuskával – 2022/44. adás – 2022.10.29.
A felkockázott szalonnát üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a feldarabolt vöröshagymát, paprikát, paradicsomot. Ütünk rá egy egész tojást. Ezután a hátszínt kiklopfoljuk, sózzuk-borsozzuk, majd rátesszük a tojásos lecsót. Felgöngyöljük, és alufóliába csomagoljuk. Egy már előre elkészített lecsós alapban pároljuk. Hozzá lisztből, tojásból, vízből galuskát készítünk, és felforrt vízbe szaggatjuk. A galuska elkészítését követően kivesszük a lecsós alapból az alufóliába göngyölt húsunkat, majd a megmaradó alapot behabarjuk. Végezetül kicsomagoljuk a húst a fóliából, és a galuskával, valamint a lecsós mártással találjuk. Jó étvágyat!
- 5 dkg füstölt szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 2 db tv paprika
- 2 db paradicsom
- 1 db tojás
- 60 dkg hátszín
- só
- bors
- Galuskához:
- 5 dkg liszt
- 1 db tojás