M5 TV – Gasztro percek – Zöldséges nyúlragu – 2022/20. adás – 2022.05.14.
A szalonnát zsírjára olvasztjuk, majd rárakjuk a vöröshagymát. Hozzáadjuk a nyúlhúst, sózzuk, borsozzuk, és átforgatva rajta kicsit pirítjuk. Fűszerezzük, majd csontlével felengedjük, és pároljuk. Ezután hozzátesszük a zöldségeket, valamint fehérbort öntünk rá, így pároljuk tovább. Külön köretet nem szükséges mellé, hiszen a felhasznált és puhára főzött zöldségek maguk szolgálnak köretként. Jó étvágyat!
1,5 kg nyúl
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 dl fehérbor
0,15 kg karfiol
0,10 kg gomba
0,10 kg zöldborsó
0,10 kg sárgarépa
0,10 kg petrezselyemgyökér
0,10 kg brokkoli
1 cs petrezselyemzöld
1 db citrom
0,10 kg füstölt szalonna
0,05 kg zsír
1 l csontleves
Bors, őrölt kömény, gyömbér