M5 TV – Gasztro Percek – Cékla leves – 2022/06. adás – 2022.02.05.
A tisztított céklát apró hasábokra vágjuk, rátesszük a pirított vöröshagymára, pároljuk. Ehhez teszünk sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zeller hasábot, savanyú káposztát és felcsíkozott kelkáposztát! Ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval, gyömbérrel. Teszünk bele apróra vágott fokhagymát is, majd felöntjük füstölt főzőlével. Ezután hozzáadjuk a felkockázott főtt füstölt csülköt. Befejezésként tejfölös habarással sűrítjük. Forrón tálaljuk!
Cékla 0,40 kg
Zeller 0,05 kg
Sárgarépa 0,12 kg
Petrezselyemgyökér 0,12 kg
Kelkáposzta 0,10 kg
Savanyú káposzta 0,15 kg
Vaj 0,05 kg
Tejszín 2 dl
Tejföl 2 dl
Só, Fehér bors
Szerecsendió, Gyömbér
Fokhagyma
Füstölt csülök
Füstölt csülök lé 1,5 l