M5 TV – Gasztro percek – Fogas Kárpáti módra – 2021/51. adás – 2021.12.18.
A mártáshoz a hagymát és a fokhagymát félfőre vágjuk, lepirítjuk az olajon, majd felöntjük fehérborral, és a felére forraljuk. Ezután beleöntjük a tejszínt, és sózzuk, borsozzuk, beletesszük a kicsit összevágott zöldfűszereket. Egy serpenyőt hevítünk, majd a halszeleteket alapos leszárítás után megsózzuk, és az olajon először a sima felüket pirítjuk aranybarnára, majd a bőröset is, végül a bőrös felükkel felfelé rádobjuk a vajat, amit habzáskor kanállal a filékre locsolgatunk.
Fogas 0,80 kg
Gomba 0,16 kg vagy 4 fej
Rákhús 0,20 kg
Tejszín 2 dl
Fehérbors
Fehérbor
Vaj 0,20 kg
Citrom 1 db
Burgonya 1 kg
m5,Erdei utakon – Reviczky Gáborral,Reviczky Gábor,gasztro percek,gasztronómia,rácz lajos,fogas kárpáti módra