M5 TV – Erdei utakon – Reviczky Gáborral – Ajánló – 2021/44. adás – 2021.10.30. szombat 12:30
– Emlékezés az ostffyasszonyfai hadifoglyokra
– Emlékkereszt állítás a Miklósvári Parkerdőben
– Családi nap a gyenesdiási Természet Házában
– Vadvilág – Novemberi hangulat, nagyvadjainkkal
– Erdő Ernő bácsi meséi – Milyen ragadozók vannak az erdőben?
– Gasztro percek – Zöldborsós-gombás vadnyúl ragu
Emlékezés az ostffyasszonyfai hadifoglyokra
Közeledik a Mindenszentek, vagyis az üdvözült lelkek emléknapja. Ennek alkalmából elsőként Ostffyasszonyfára látogatunk el, ahol a helyi katonai temetőben emlékezünk az egykori Osztrák-Magyar Monarchia legnagyobb hadifogolytáborának múltjára és korabeli lakóira.
Emlékkereszt állítás a Miklósvári Parkerdőben
A Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt., Miklósvári parkerdejében, ünnepélyes keretek között avatta fel az 52. Eucharisztikus Világkongresszus emlékére állíttatott keresztet. A helyszínen a festői környezet és a szakrális emlékhely biztosíthatja az erdőlátogatók lelki feltöltődését.
Családi nap a gyenesdiási Természet Házában
Most egy Balaton melletti településre kirándulunk el, ahol egy élménygazdag, interaktív programokkal tarkított eseményt mutatunk be. A Természet Háza látogatóközpont nyitotta meg kapuit a helyszínen, a Csodaszarvas Családi Nap keretében, Gyenesdiáson.
Vadvilág – Novemberi hangulat, nagyvadjainkkal
Novemberben bármi megtörténhet és annak ellenkezője is, tavasziasan kék-arany visszatapsolt ősz-búcsúzás éppúgy mint kemény zord mínusz tizenötök váratlan betörése vagy mélabús esők erdőt, mezőt, vadat napokon át áztató szürkesége.
Erdő Ernő bácsi meséi – Milyen ragadozók vannak az erdőben?
Az lakói közül némely állatok növényeket, füvet, faleveleket eszegetnek, mint a szarvas vagy az őz. De vannak olyan fajok is, melyek más állatokkal táplálkoznak: a hazai erdőkben a leggyakoribb a róka.
Gasztro percek – Zöldborsós-gombás vadnyúl ragu
A vöröshagymát apró vágjuk, zsíron megpirítjuk, rátesszük a feldarabolt tiszta vadnyúl húst, ízesítjük sóval, borssal, adunk hozzá fokhagymát, majd kevés vízzel elkezdjük párolni! Öntünk hozzá vörösbort, tovább pároljuk, hozzáadjuk a szeletelt gombát és a zöldborsót! Adhatunk hozzá áfonyalekvárt és vörösbort! Csípős ízű tarhonyával tálaljuk!