M5 TV – Gasztro percek – Vargabéles – 2021/39. adás – 2021.09.25.

A tésztát éppen csak puhára főzzük tejben, hideg vízzel leöblítjük. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a túrót, tejfölt és a citromhéjat is, valamint a mazsolát. A fehérjéket kemény habbá verjük, majd a túróhoz forgatjuk. Az egész masszát összeforgatjuk a tésztával. Egy tepsit vagy tortaformát kivajazunk, majd egyenként ráfektetjük a réteslapokat úgy, hogy mindegyiket alaposan bekenjük az olvasztott vajjal. 4 lapot terítünk így le, majd beleöntjük a tésztás-túrós keveréket. A tetejét is bevonjuk réteslapokkal ugyanúgy, mint az alját, egyenként vajjal lekenegetve. 180 fokosra előmelegített sütőbe tesszük, és 30-40 perc alatt aranyszínűre sütjük.

 

tehéntúró            0,60 kg
tojás                     5 db
mazsola               1/3 cs
tejföl                    0,4 l
citrom                  1 db
kristálycukor       0,25 kg
cérnametélt        0,35 kg
réteslap               1 cs
vaj                       0,10 kg