M5 TV – Erdei utakon – Reviczky Gáborral – Ajánló – 2021/33. adás – 2021.08.14. szombat 12:50
– A dégi Festetics Kastély angolparkja
– Erdő Ernő bácsi meséi – Kik azok a természetjárók?
– Szállásfejlesztés a Zsigárdi Erdei Laknál
– Vadvilág – Királyi fenség: A gyulaji dám
– Nemzeti Kincsünk az Erdő – Az erdők természetvédelme
– Gasztro percek – Szarvashúskrémleves
A dégi Festetics Kastély angolparkja
A Balaton keleti medencéjétől alig 35 kilométerre délkeletre, a dégi süllyedék patakokkal, löszhátakkal, tavakkal tarkított hangulatos vidékén találhatjuk Dég községet. Ezen a helyszínen teszünk most egy kisebb kirándulást, méghozzá a Festetics-kastély angolparkjának bővebb megismerése érdekében.
Erdő Ernő bácsi meséi – Kik azok a természetjárók?
A természetjárók azok az emberek, akik rendszeresen kijárnak a természetbe, felfedezve annak szépségét, páratlanságát. Mindenki más céllal indul neki erdőnek-mezőnek; ki a séta kedvéért, ki a látványosságok megszemléléséért.
Szállásfejlesztés a Zsigárdi Erdei Laknál
Újabb modern erdei szálláshelyek szolgálják a természetjárók érdekét, hiszen a Kéktúra útvonala mentén fekvő Zsigárdi Erdei Lak megújulására és ennek ünnepélyes felavatására került sor.
Vadvilág – Királyi fenség: A gyulaji dám
“Ezt a királyi fenséget, ezt a nagyvad-eleganciát csak a legjobb vadászterületeken találni meg s legfőképp ennek az állatfajnak a megjelenésében, amely mai kalandozásunk célpontja: a gyulaji dám.”
Nemzeti Kincsünk az Erdő – Az erdők természetvédelme
Magyarország területének jelentős része közel 10%-a esik természetvédelmi oltalom alá. Ezek a területek nagyrészt az erdőket érintik, mivel e részek őrzik a természeti értékek, a ritka fajok – a csak Hazánkban előforduló –, életközösségek javát.
Gasztro percek – Szarvashúskrémleves
Nemcsak zöldségből és gyümölcsből lehet finom krémlevest készíteni, hanem akár húsokból is. Az húsételekkel nagyon sok ásványi anyagot, nyomelemet, vitamint, valamint fehérjét vihetünk be a szervezetünkbe. Ugyanolyan egészséges, testnek-léleknek egyaránt tápláló finomságot készíthetünk belőlük.