M5 TV – Gasztro percek – Töltött padlizsán – 2021/21. adás – 2021.05.22.
A padlizsán végét levágjuk. Kettévágjuk és kivesszük a belsejét egy kanál segítségével. Enyhén besózzuk és olajozott tepsibe rakjuk. A sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellert, karalábét, cukkinit, a padlizsán kivájt húsát, juliennre, a gombát szeletekre, a csirkemellet pedig vékony tokányra vágjuk. A vöröshagymát apró kockára vágjuk, olívaolajon megpirítjuk, majd rárakjuk az összevágott zöldségeket, és sóval ízesítjük, fehérborssal fűszerezzük. Adunk hozzá ketchupot, fokhagymát, dióbelet, tv paprikát, paradicsomot és a csirkemellet! Az egészet összepároljuk, és mikor ez megvan, beletöltjük a padlizsán “csónakokba”, tetejére sajtot helyezünk és így kb. 15 perc alatt, 160 fokon készre sütjük.