Vajdasági kisiskolások a Bakonyerdő Zrt.-nél – 2015.07.20

Először érkeztek diákok a vajdasági Kishegyesről a Bakonyerdő Zrt. meghívására

 

A vajdasági Kishegyesről, az Ady Endre Kísérleti Általános Iskolájából érkező tanulók egy egyhetes nyaralás keretén belül változatos programok keretében ismerkedhettek meg az erdőgazdaság közjóléti objektumaival: jártak a Koloska-völgyi Vadasparkban, a keszthelyi Festetics Imre Állatparkban és a Természet Házában, ahol a Balaton-felvidék növény- és állatvilágába is betekintést nyerhettek.

8

11

Varga László vezérigazgató, Bakonyerdő Zrt.

Varga László vezérigazgató kérdésünkre elmondta, hogy az erdei iskolák az ökológiai nevelés során nagy szerepet játszanak a gyermekek ismereteinek fejlesztésében. Tapasztalt, felkészült munkatársak igyekeznek az idelátogató diákoknak mindazon érdekességeket megmutatni, amelyek – reményeik szerint – kihatással lesznek egész életükre. Az itt megszerzett élményeknek köszönhetően egyre többen választhatják majd akár hivatásul is az erdészeti pályát. Az erdőgazdaság további terve, hogy az idei évhez hasonlóan a következő években is vendégül látnak egy-egy csoportot a határon túlról.

 

A tanulókat egy-egy földrajz, illetve biológia szakos tanárnő kísérte: Bulátovity Tamara és Szelity Julianna, akik hangsúlyozták, hogy a kirándulás nemcsak a játékról szólt, hanem számos új ismeretre tehettek szert a diákok az erdei iskolai foglalkozások keretében.

5

12

Istvánffy Alexandra, vadgazdálkodási osztályvezető, Bakonyerdő Zrt.

Istvánffy Alexandra vadgazdálkodási osztályvezető: – “Nagyon szeretnénk folytatni jövőre, reméljük, sikerülni is fog. Felvettük a kapcsolatot a magyarországi székhelyű Vajdasági Magyar Baráti Egyesülettel, akik nagy segítségünkre vannak abban, hogy olyan gyerekeket találjunk, akik nem tudnak önerejükből eljutni Magyarországra. Programunkkal elsősorban a vajdasági területekre összpontosítunk, de tervünk még, hogy a Felvidéket is megcélozzuk.”

Kiemelte, hogy ennek az egy hetes programnak a nem titkolt célja elsősorban a környezeti nevelés volt, melyben a Bakonyerdő Zrt. kiemelkedő szerepet játszik. Az erdőgazdaság három erdei iskolával is rendelkezik, ahol a hazai diákoknak lehetőségük van megismerkedni az erdei környezettel, vadvilággal. A határon túli gyerekek esetében erre nincs mód, így ez számukra egy nagyszerű lehetőség, hogy megismerjék Magyarországot és azon belül a Balaton-felvidéket.  A program összeállításához nagy segítséget nyújtott a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság, így a Pannon Csillagdában, a tihanyi Levendulaházban és a Tapolcai-Tavasbarlangban felajánlott látogatás keretében tartalmas kikapcsolódást biztosítottak a diákoknak, Keszthely Város Önkormányzata pedig a balatoni fürdőzés élményét tette lehetővé. 

6   4   7

16

Horváth Eszter erdei iskolavezető

Horváth Eszter erdei iskolavezető: “Óvodástól kisiskolás korúig mindenkit szívesen látunk a területen. Örömmel mondhatom, hogy számos visszajáró vendégünk van. Táboraink nagyon jól felszereltek, minden korosztály számára. Nehézségünknek talán a gyermekek ingerküszöbének a megugrását látom ebben a felgyorsult világban, de ez a kihívás egyben a szépsége is a munkánknak, hogy minden elképzelést meg tudjunk valósítani. Remélem, hogy tíz év múlva is ugyanilyen népszerűek lesznek a közjóléti létesítményeink és az elszakított országrészek mindegyikéből tudunk majd csoportokat fogadni.”

 

10    14    1

8    16    19

15

 

Filmünket hamarosan láthatják Nézőink a HAZAI VADÁSZ TV Magazinban, az ECHO TV csatornán!

 

www.fhmag.hu

www.facebook.com/fhmag

http://www.idokep.hu/erdomezo 

www.facebook.com/echotelevizio

http://echotv.hu/hazai-vadasz